Het verhaal SVZ was toch een beetje anders

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Het artikel http://www.puurvoetbalonline.nl/columns/10249-je-moet-altijd-willen-winnen-en-zeker-als-kampioen.html. zorgde uiteraard voor de nodige reacties en ook vanuit SVZ kwam een reactie.

 

logo

Mijn opmerking, Nog steeds nare smaak in mijn mond waar het gaat dat je als kampioen je sportieve plicht moet vervullen’ en het daaropvolgend artikel gaven de nodige reacties. Reacties die ik wel had verwacht waarbij ik ook wel had verwacht dat SVZ uit Zeijen zou reageren. Ik ben redelijk bekend met het wel en wee in binnen SVZ wat ik een sympathieke vereniging vind. Zondagavond, zo las ik maandagochtend in alle vroegte omdat mijn  indeling van de weekenden duidelijk verschilt met wat voor velen gangbaar is, was daar namelijk al een bericht. Een berichtje met als tekst, we nemen morgen contact met je op. Iets wat ook daadwerkelijk gebeurde waardoor het duel tussen Zuidlaarderveen en SVZ  opeens in een ander daglicht kwam te staan. Het verhaal vanuit Zeijen was helder. Men had er zeker niet met de pet naar gegooid in Zuidlaarderveen waar het thuisduel tegen de degradatiekandidaat werd gespeeld. Dit omdat er eerder dit seizoen voor het duel Zuidlaarderveen- SVZ uitgeweken werd naar het veld in Zeijen. Een duel  dat in een 1-1 gelijkspel eindigde omdat SVZ heel veel moeite had met Zuidlaarderveen. Een Zuidlaarderveen waar velen van vinden dat ze niet onderin de vierde klasse C behoren te staan. Maar de Zuidlaarderveners hadden, zo was de mening van velen, moeite met het spel in de vierde klasse waar bij veel ploegen het fysiek de doorslag geeft in plaats van het technisch vaardig zijn. Dat zorgde dat SVZ ook zondag weer  veel moeite had met de ploeg die samen  met Eenrum in een felle strijd verwikkeld was richting wel of niet rechtstreeks degraderen.

Wat dat betreft was er weinig aan de hand in Zuidlaarderveen waar een ploeg speelde die een week eerder kampioen was geworden maar graag revanche wilde nemen op een team waar men eerder in het seizoen nog twee punten tegen had verloren.

Daar wilde men in Zeijen revanche voor nemen maar wat niet lukte. Iets wat misschien wel mede kwam doordat het rond het team de laatste weken niet echt soepel meer liep. Want wie weet hoe de hazen in voetballand wonderland lopen weet dat wanneer een trainer na een jaar, en met een titel op zak, vertrekt er vaak wat aan de hand is. Dat is vaak geen teken van, we kunnen samen nog door een deur. Dat zorgde, en laat ik het netjes zeggen, misschien ook wel voor wat ruis op de lijn in de communicatie richting Eenrum. Want zo werkt dat namelijk ook in de wondere wereld van het amateurvoetbal, trainers en of leiders hebben onderling contact.

Maar er gingen meer verhalen rond over de Zeijenaren waar men binnen SVZ stevig van baalde. Iets met heel veel bier en een trainer die niet aanwezig was omdat hij dronken in Amsterdam rondzwierf. Verhalen waar niets van klopte want de spelers stonden normaal binnen de lijnen en trainer Germain Beck zat op de bank en was niet in Amsterdam. Dat alles wilde SVZ graag rechtzetten waar ik ze via dit artikel de ruimte voor gaf maar we het nog wel even kregen over mijn opmerking ‘Nog steeds nare smaak in mijn mond waar het gaat dat je als kampioen je sportieve plicht moet vervullen. Een opmerking waar ik nog steeds achtersta. Maar  ik ben ook  zo eerlijk  om te zeggen dat de uitleg van SVZ mij wel een beeld geeft dat de Zeijenaren er niet met de pet naar gegooid hebben. En daarnaast begrijp ik ook dat Eenrum-trainer Ronald Bouwman vanuit SVZ  meer had verwacht dan ruis op de lijn.