Nick Rosema(15): Een talentje binnen Ezinge​

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Nick Rosema maakte op dinsdag 3 mei zijn debuut in het 1e elftal van de v.v. Ezinge. Een debuut dat in meerdere opzichten uniek te noemen was. De nog maar 15 jarige middenvelder/aanvaller is namelijk niet alleen jong maar scoorde bij zijn debuut ook nog eens voor Ezinge. Een reden voor Puurvoetbalonline om de in Ezinge woonachtige Nick Rosema uit te nodigen voor een interview.
Nieuwjaarsvisite gezamenlijke clubs

 

Mooi moment

De op 3 mei in het eerste team van Ezinge debuterende Nick Rosema speelt normaal gesproken in het B-elftal van Ezinge dat dit jaar uitkomt in de tweede klasse. Een klasse waar de Ezingers het dit seizoen volgens Nick wat lastig hebben. ‘We zijn vorig seizoen naar de tweede klasse gepromoveerd. Maar als jonge ploeg hebben we het nu zwaar in de tweede klasse,’’ aldus de jonge voetballer die bij de B-junioren als aanvallende middenvelder speelt. Iets wat hij bij zijn debuut in het 1e team niet deed want in het duel tegen het fysieke VVT werd de frêle voetballer door het technisch duo Allex Gerritsen/ Wim Douwsma meer aan de linkerkant geposteerd. Een logische keuze en waar Ezinge al snel de vruchten van plukte en wat Nick Rosema een bijzonder moment opleverde. ‘Ik stond nog niet heel erg lang in het veld toen ik de bal goed voor mijn linkervoet kreeg en scoorde. Het was een bijzonder moment toen ik scoorde. Het is echt leuk om het publiek zo te zien juichen voor jouw doelpunt,”aldus Nick die weet dat scoren in je eerste elftal niet automatisch betekent dat er snel een vervolg komt. ‘Dat ik werd gevraagd vond ik al leuk en dat ik scoorde nog leuker. Maar ik kan en moet nog veel leren hoor als voetballer. Zo moet ik verdedigend nog duidelijk sterker worden. Qua techniek gaat het wel aardig maar in het seniorenvoetbal kom je er niet alleen met techniek,”vertelt de voetballer die eerlijk opbiecht dat hij niet heel heeft met de Euroborg. ‘ Ik heb wel veel vertrouwen in FC Groningen, ondanks dat ze dit seizoen geen Europees Voetbal hebben gehaald, maar ik ben geen trouwe bezoeker van de Euroborg. Ik heb niet zoveel met de Euroborg. Ik ga af en toe met vrienden heen maar ik heb zelf geen seizoenskaart.”

Toekomst

Maar we keren terug naar Ezinge waar volgend seizoen Tony Argus als trainer actief zal zijn. Een trainer waar van gezegd wordt dat hij goed met jeugdige spelers kan werken. Maar de jonge voetballer die Didier Progba wel een prima voetballer vindt maar niet als voorbeeld ziet, weet niet wat er in het nieuwe seizoen gaat gebeuren. ‘Ik heb nog geen idee om heel eerlijk te zijn. We krijgen inderdaad een nieuwe trainer maar ik weet niet of hij mij in het 1e elftal wil hebben. Misschien schuif ik naar het 2e elftal toe en anders misschien nog een jaartje bij de B-junioren.” is de scholier, Ik zit in het examenjaar (4vmbo) en ik ga volgend jaar de opleiding Aftersales Manager volgen op het Noorderpoort College, duidelijk over zijn toekomst als voetballer van de voetbalvereniging Ezinge. Een voetbalclub die als klein mag worden betiteld maar in het duel tegen VVT liet zien dat het toch over een aantal talentvolle jeugdspelers beschikt. Want naast Nick Rosema speelde ook de kortgeleden 17 jaar geworden Peter Vergeer een prima wedstrijd zodat gezegd mag worden dat de ploeg uit Feerwerd met zowel Nick Rosema en Peter Vergeer spelers heeft waar het in de toekomst het nodige plezier van kan beleven.