Kevin Ensing: Kampioenschap bekroning op mooi seizoen v.v. Usquert.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Op zondag 24 april werd het eerste team van de voetbalvereniging Usquert kampioen in de reserve zesde klasse. Reden voor Puurvoetbalonline om in een gesprek met Kevin Ensing, in het dagelijks leven Datacenter Engineer bij Bytesnet Groningen, het kampioenschap en het verdere wel en wee van de voetbalvereniging Usquert de nodige aandacht te geven.
Profielfoto van Kevin Ensing
Kevin jullie werden zondagmorgen met Usquert kampioen in de reserve zesde klasse. Een titel die jullie wel of niet hadden verwacht: Vanaf het begin van het seizoen spraken we er onderling wel een aantal keren over. Dat kwam mede omdat er een aantal versterkingen bij waren gekomen. Toen vervolgens de resultaten steeds beter werden ging het steeds meer leven.
De 0-11 zege in het kampioensduel tegen een van de reserveteams van FC
Lewenborg zegt veel over het krachtsverschil in jullie klasse:
Ja en nee, Het zegt denk ik meer over hoe wij als team gegroeid zijn. Thuis wonnen we eerder in het seizoen met 5-1 van Lewenborg en dat was geen gemakkelijke zege. Maar zondag was het krachtsverschil enorm.
Wat was voor jullie de grootse concurrent en wat was de grootste overwinning in de competitie: Onze grootste concurrent was Bedum maar ook Kloosterburen en Lewenborg leken lange tijd mee te doen om de titel. Maar uiteindelijk haakte iedereen een beetje af. En onze grootse overwinning was toevallig die van zondag, de 0-11 tegen Lewenborg.
Jullie promoveren nu naar de vijfde klasse of werkt dat niet zo in de B-categorie: Ja dat klopt. Wij promoveren nu naar de 5e klasse als is dat niet verplicht om te doen.
Enige tijd geleden werd in een interview met de Ommelander Courant
gezegd dat de opstanding van Usquert niet te snel moest gaan. Staan jullie daar na dit kampioenschap nog steeds achter:
Ja, in het verleden zijn we na een goed seizoen naar de standaard klasse gegaan. En we weten allemaal hoe dat geëindigd is. Dat betekende bijna dat we als voetbalclub ter ziele waren gegaan. Maar gelukkig kon dat laatste voorkomen worden.
In de B-categorie is het afmelden voor een wedstrijd eerder regel dan uitzondering. Hebben jullie daar dit seizoen veel mee te maken gehad: Ja vooral tijdens de wintermaanden. Toen was dat schering en inslag dat tegenstanders afzegden. Zo hebben we eenmaal op het veld gestaan maar kwam de tegenstander gewoon niet opdagen.
Ik begreep dat jullie over een jonge selectie beschikken. Dat is de redding van de v.v. Usquert geweest: Ja toen het voormalige 1e elftal stopte na een aantal seizoenen standaard klasse, hebben we de vereniging gered door voormalig jeugdleden terug te halen. En dat met de aanvulling van terug gekomen spelers resulteerde in deze selectie. En Kacha Goguadze en Jaap Munting, die onze trainer en begeleider waren, mogen we zeker niet vergeten.
In het interview met de Ommelander Courant werd er verder melding van gemaakt dat jullie naarstig op zoek waren naar bestuursleden. Hoe staat het daar op dit moment mee: Achter de schermen wordt daar nog druk aan gewerkt. Maar mensen die graag een club in opbouw willen helpen kunnen zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken."">to=Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." target=_blank>Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij ons melden.
Achteraf gezien is de terugkeer van een paar jaar geleden naar het standaardvoetbal niet de juiste keuze geweest: Nee dat kunnen we rustig stellen. Maar overal kun je van leren. En ik denk dat we door de, achteraf, foute keuze van toen nu met een club in opbouw geen kampioen waren geworden.
Het zal ongetwijfeld een mooi seizoen zijn maar wat was jouw grootse ergernis van het seizoen: Soms het geklaag van mensen in de zin dat het nooit goed is. Ik denk dan, kijk waar we als club vandaan komen. En dit seizoen was een mooi seizoen waar we trots op mogen zijn en dan moet je niet steeds klagen.
Waar staat de voetbalvereniging Usquert over vijf jaar: Ik hoop dat we dan een stabiele middenmotor in de standaard klasse zijn. Het talent is er waar ik van hoop dat ze voor Usquert zullen blijven uitkomen. .