Kunstgrasveld voor voetballertjes De Fivel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dat de velden van de voetbalvereniging De Fivel er de laatste maanden niet florissant bijlagen was wel duidelijk. Wedstrijden moesten met regelmaat afgelast worden en er vervielen in Zeerijp bijna meer trainingen dan er inwoners wonen. Daarom waren de 8 jarige Stef en 5 jarige Jop Bakker ook dolblij met het cadeau wat ze gezamenlijk voor hun verjaardag kregen.

                                image 2016 04 26
Vraag aan de 8 jarige Stef Bakker wat zijn hobby is dan krijg je als antwoord: Voetballen. Een antwoord wat er ook zou komen als dezelfde vraag aan zijn 5 jarige broertje Jop zou worden voorgelegd. De broertjes Bakker leven namelijk voor voetbal. Weer of geen weer, er moet gevoetbald worden door de beide broers. Maar niet alleen de velden op het complex van De Fivel zijn niet altijd in goede staat. Dat geldt natuurlijk ook voor de grasmat rond de woning van de broertjes Bakker. Een situatie dat er voor zorgde dat de wasmachine overuren draaide want voor Stef en Jop is het verhaal simpel, een dag geen voetbal is een dag niet geleefd.
De broertjes zijn actief lid van De Fivel waar vader Barry Bakker dit seizoen zijn rentree in het eerste team maakte. De routinier deed dat in het thuisduel tegen Corenos wat hij direct opluisterde met de gelijkmakende 1-1.Om de overuren van de wasmachine wat te beperken werd er echter naar een andere oplossing gezocht voor de voetballende broers. Een oplossing in de vorm van een heus kunstgrasveld. Geen veld met de afmetingen van een heus veld maar voldoende om twee jochies een pracht van een cadeau te bezorgen zoals de op 25 april jarige Stef in een gesprek met Puurvoetbalonline vertelde:
Stef ik begreep dat jij en je broertje Jop een wel heel mooi cadeau van pappa en mamma en opa en oma hebben gekregen: ‘Dat mag je wel zeggen. We hebben een echt kunstgrasveldje gekregen.
Waarom een echt kunstgrasveld: ‘ Samen met mijn broertje Jop voetbal ik iedere dag en als het regent zijn onze kleren vaak vies. Dan mogen we soms niet voetballen. Maar nu is dat probleem mooi opgelost.”
In welk team van De Fivel voetbal jij en ben je aanvaller of verdediger: ‘Ik voetbal in de F-pupillen van De Fivel en ben wel aanvaller en verdediger. Maar als ik mag kiezen ben ik liever verdediger.””.
Is dat een beetje een goed team: ‘Ja hoor want we kunnen kampioen worden. Wanneer we zaterdag winnen dan hebben we vier punten voorsprong.
En ben je ook nog een beetje fan van een club Stef: ‘Ja. Ik ben voor FC Groningen. Ik weet ook alle namen van de spelers met hun rugnummers. En ik heb al een paar keer aan een Line up bij FC Groningen. Eerder hadden we ook een seizoenkaart maar nu mijn vader weer bij de eerste selectie van De Fivel zit werd dat een beetje druk. Maar eigenlijk maakt dat niet uit want we kunnen nu zelf altijd voetballen
Ik begreep dat jij ook een keer naast een beroemde trainer hebt gezeten. Klopt dat: ‘Ik heb een keer op de tribune even naast Ron Jans gezeten. Toen mocht ik hem van alles vragen. Dat was wel grappig want ik weet best veel van voetballen. 
Maar nog even over het kunstgrasveldje. Kun je daar ook partijtjes op spelen: ‘Dat kan wel maar niet meer dan 3:3. En dan moeten we wel even een tweede doel maken. Maar dat moet lukken en kunnen we hier misschien wel een keer met ons team oefenen wanneer dat op het sportpark niet kan.”