Gerard Uil(v.v. Corenos): Een voetballer met zelfkritiek

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Gerard Uil is een van de jonge talenten binnen de 1e selectie van Corenos. Een jonge voetballer met de nodige zelfkritiek die op 2 april in het uitduel tegen SC Scheemda zijn eerste competitietreffer voor de hoofdmacht scoorde..

 

Profielfoto van Gerard Uil
De 21 jarige Gerard Uil voetbalt al zijn hele voetballeven voor Corenos. Na alle jeugdteams te hebben doorlopen maakte Gerard in het seizoen 2014-2015 zijn debuut in het eerste team van de vierdeklasser uit Roodeschool. ‘Erik(Zuidema, Frits(Meeuwes) en Arie (Duinkerken) waren toen verantwoordelijk voor het beleid binnen het eerste team. Ik zat soms wel en soms niet bij de selectie. Wanneer ik deel van de wedstrijdselectie uitmaakte kreeg ik vaak wel wat speelminuten van ze. Dit jaar kreeg ik echter voor het eerst een basisplaats. Maar dat is nog niet structureel want daarvoor zijn er nog teveel punten die voor verbetering vatbaar zijn. Zo moet ik nog meer aan mijn conditie werken. Die is nog onvoldoende om negentig minuten 100% geven. Maar daar wordt aan gewerkt. Verder heb ik de neiging dat ik mijn kop laat hangen wanneer het fout gaat. Dat kan niet wanneer je midden in een wedstrijd zit. Ook daar moet ik aan werken. Want dat moet zeker beter worden.”

Zelfkritiek
Een eerlijke vorm van zelfkritiek van een voetballer die het op dit moment in het dagelijks leven wat rustig heeft. ‘In september start voor mij de opleiding bedrijfseconomie. Op dit moment ben ik bezig met het behalen van mijn taxi-pas. Dan kan ik namelijk als taxichauffeur aan de slag,” vertelt Gerard die het verder prima naar zijn zin heeft een voetbalvereniging waar het ruim veertien jaar geleden allemaal begon. ‘Corenos is een mooie club waar ik mijn hele voetballeven al met veel plezier voetbal. Het is prachtig dat je in een dorp zoals Roodeschool, wat helemaal niet zo groot is, een gezonde club hebt die in alle leeftijdscategorieën minimaal een team heeft. Met teams in de categorieën de A-junioren tot F- Pupillen, vier seniorenteams en een dameselftal mogen we eigenlijk heel trots zijn. Verder hebben we een prima mix in onze eerste selectie waar de meesten nog jaren mee kunnen. Vanuit de jeugd komen er op korte termijn zeker spelers door die bij de eerste selectie aanschuiven,” vertelt de jonge voetballer. Een voetballer ook die in het uitduel tegen SC Scheemda voor de eerste keer in een officieel duel van Corenos1 doel trof. Een moment dat Gerard niet snel zal vergeten. ‘Als klein jochie droom je van het eerste elftal en het scoren van doelpunten. Als dat samenkomt, is dat fantastisch. En nu ga je natuurlijk voor meer goals want zo werkt dat, de eerste smaakt altijd naar meer.”

Gezelligheid

De eerste smaakt altijd naar meer is een mooie voorzet waar het gaat over iets wat ook belangrijk is binnen de voetbalvereniging uit Roodeschool. En dat is een stukje gezelligheid staat echter ook ergens anders voor en dat is een stukje gezelligheid na afloop. Iets wat Gerard Uil zeker als de kracht van Corenos ziet. ‘Strijd en gezelligheid zijn heel belangrijk binnen ons team. In de wedstrijden staat iedereen zijn mannetje. Als het voetballend wat minder gaat wordt dat meestal goed opgepakt door strijd te leveren. Maar na verlies of winst altijd even de kantine in voor een drankje. Je bent niet alleen in de negentig minuten een team maar ook daarbuiten. En ik moet zeggen daar zorgt onze trainer Peter Ernst ook wel voor. Peter is een duidelijke trainer en bloedfanatiek. Hij is nu aan zijn eerste jaar actief bij Corenos maar zijn karakter heeft hij al aardig op de groep over weten te brengen,” zegt Gerard die als voetballer veel waarde aan goed materiaal hecht. ‘Een tenue en ook je voetbalschoenen moeten goed zitten. Wanneer dat niet het geval is zorgt dat voor irritatie. En dat is altijd nadelig voor je prestaties,” vertelt het gezelligheidsdier die zeker kansen voor Corenos ziet wanneer het de nacompetitie weet te bereiken.’We bezig zijn met een mooie reeks. En wanneer alles meezit, spelen we tegen onze buren uit ‘Meij’. Dat zou toch wat zijn. Want dat zijn duels die niemand wil missen. En wat de derdeklasse betreft, we voetballen goed en ik ben er dan ook van overtuigd dat we het niveau aankunnen.”