Adem Secer(v.v. Woltersum): Aan het voetballen en fluiten beleef ik veel plezier.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De 37 jarige Adem Secer voetbalt voor de voetbalvereniging Woltersum. De in çamlihemsin/ Rize(Turkije) geboren Adem was daar een talentvolle doelman tot een schouderblessure het einde betekende als profvoetballer. Voor Puurvoetbalonline reden om de ook als scheidsrechter Adem Secer uit te nodigen voor een interview.
Profielfoto van Secer Adem

 

’Ik ben in het schoolvoetbal als keeper begonnen. Daar was toen een scout aanwezig. Toen werd ik gevraagd of ik bij de Profclub Rizespor wilde komen voetballen. Ik kwam in een jeugdteam van Rizespor toen ik 14 jaar was. Bij Rizespor heb ik vier jaar gespeeld. Ruim drie seizoenen bij de jeugd en een halfjaar als profkeeper bij de senioren. Ik moest stoppen wegens schouder blessure. Na drie jaar in de  hoofd klasse actief te zijn geweest ben ik in 2002 in Nederland komen wonen. En in Woltersum ben ik begonnen als spits,”vertelt Adem die tijdens het tweede toernooi om de Hogeland Cup als doelman van Woltersum fungeerde. ‘Ik vind keepen nog steeds erg leuk en omdat ik in Turkije als keeper begonnen ben vind ik het leuk om, zoals in de zaal af en toe te keepen, vertelt de als kok bij ISS Catering werkende Adem die moet lachen bij de vraag wat er leuk is aan een spitspositie in een team dat in de onderste regionen van de vijfde klasse bivakkeert. ‘Toen ik in Woltersum kwam wonen ben ik weer gaan voetballen. Ik woon tegenover het voetbalveld. In het eerste jaar werden we direct kampioen en ik topscoorder. Ik werd toen benaderd door andere clubs om elders te komen voetballen maar dat heb ik nooit gedaan.”
Waar Adem Secer wel voor koos om naast het zelf voetballen op zondag op de zaterdag als scheidsrechter actief te willen zijn. ‘Voetbal is mijn leven en vandaar dat ik er voor koos om ook als scheidsrechter actief te willen zijn. Aan zowel het zelf voetballen als aan een wedstrijd leiden beleef ik veel plezier. Mijn doel is om te proberen om de 1e klasse of hoofdklasse te bereiken,” vertelt de 37 jarige Turk die de Duitse Markus Merk als zijn voorbeeld als scheidsrechter ziet. ‘Markus Merk was altijd duidelijk in het nemen van beslissingen. Hij was een echte leider in het veld. Dat is natuurlijk heel belangrijk naast een goede omgang met de spelers. Wanneer dat goed is kom je ook niet snel in de problemen, vertelt de voetballende scheidsrechter die ondertussen 7 sterren achter zijn naam heeft staan. Zeven sterren wat betekent dat hij al meer dan 175 keer in een Nederlandse competitie heeft gescoord. Dat roept natuurlijk de vraag op wanneer we ster nummer 8 mogen verwachten. ‘ Eigenlijk had ik nummer acht dit seizoen al verwacht. Maar helaas liep het in het begin van het seizoen helaas anders. Maar volgend seizoen moet het lukken om de 200 doelpunten te passeren, vertelt Adem die aan het begin van het seizoen tien duels moest missen. ‘Ik was toen op vakantie en toen ik terugkwam nam de trainer een beslissing. Eentje waar ik niet blij mee was. Maar dat is verleden tijd en we kijken nu met Woltersum alleen maar vooruit richting volgend seizoen.”