Bjorn Boes kan bal 1800 keer hooghouden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 Zaterdag 28 augustus organiseert VVSV’09 een open dag. Als je het programma dat op de site van de vereniging staat bekijkt dan ziet het er prachtig waarbij aan alle leeftijdsgroepen gedacht is.

Zaterdag 28 augustus organiseert VVSV’09 een open dag. Als je het programma dat op de site van de vereniging staat bekijkt dan ziet het er prachtig waarbij aan alle leeftijdsgroepen gedacht is.

bjorn_op_ek

Freestyle voetballer Bjorn Boes tijdens de opening van het EK voetbal 2008 dat in Zwitserland en Oostenrijk georganiseerd werd

Een van de onderdelen is de aanwezigheid van Freestyle voetballer Bjorn Boes. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van Bjorn had gehoord. Ik begreep van voorzitter Wouter Kooi van VVSV’09 dat hij wel open stond voor een interview wat Puurvoetbalonline betrof. Zo gezegd zo gedaan en ik kan niet anders zeggen dat de fusieclub uit Ulrum en Zoutkamp een topattractie in huis heeft gehaald op hun open dag.

Bjorn,op dit moment 22 jaar, is namelijk niet de eerste de beste Freestyle voetballer. Op 12 jarige leeftijd kon hij de bal al 1800(!) keer hooghouden. Waar sommige voetballers met veel pijn en moeite richting de tien gaan is dit natuurlijk een gigantisch aantal wat de jonge voetballer zelf ook bevestigd.

‘Ik was er natuurlijk erg veel mee bezig en bouwde dat steeds verder uit. De kunst was om het te verfraaien met zogenaamde ‘Airmoves” dat verschillende bewegingen zijn om de bal hoog te houden. Op die manier maken we er een showelement in en waardoor het er als schouwspel natuurlijk erg leuk uitziet.”

Dat het Freestyle erg aanslaat blijkt uit het feit als het aantal optredens dat de in Emmeloord geboren voetballer in 2009 in zijn agenda had staan tersprake komt.‘Vorig jaar had ik tweeënzeventig optredens en ook dit jaar gaat het dezelfde richting op waar ik natuurlijk erg blij mee ben.

Als je Bjorn zijn site www.bbfreestyle.nl bekijkt dan knallen de hoogtepunten je tegemoet. Hoogtepunten waar de jonge voetballer zich zelf bescheiden over opstelt maar die van een zeer speciaal kaliber zijn. Een van die hoogtepunten is het optreden dat hij samen met enkele andere Freestylers verzorgde tijdens de opening van het Europees kampioenschap voetbal dat in 2008 in Oostenrijk en Zwitserland georganiseerd werd. Tijdens deze happening mocht de man die zaterdag 28 augustus in Zoutkamp te bewonderen is dus optreden te midden van voetballers die natuurlijk ook de nodige trucks uit kunnen voeren. Na deze opmerking van mijn kant doet hij echter een opmerkelijke uitspraak.

‘Veel voetballers, en ik denk zelfs de meeste zouden moeite hebben om onze trucks na te doen. Het ziet er namelijk misschien wel makkelijk uit maar  dat is het niet.”  verteld de voetballer die achtereenvolgens bij Flevo Boys, Germanicus en ACV op het veld voetbalde en ondertussen alleen nog  in  de zaal uitkomt voor DNB Niels Slaapcomfort uit Assen.

‘Dat ik niet meer op het veld speel was een keuze die ik gewoon moest maken want ik volgde tot aan juni ook nog een studie Marketing en dat was  niet meer te combineren. Maar ik moet wel zeggen dat ik het veldvoetbal wel mis en ik er toch over denk om ook weer op het veld actief te worden.” Zo is Bjorn Boes dus veel met het voetballen bezig en zal hij, zo mag dat gerust genoemd worden gezien zijn staat van dienst, dé topattractie zijn op de opendag van VVSV’09. Een topattractie dat hij ook bijna in Portugal was geweest toen hij werd gevraagd voor een commercial die een Portugese Bank wilde maken met enkele Freestylers en niemand minder dan de vedette van Real Madrid, Christiaan Ronaldo. Maar helaas ging dat niet door omdat de Freestylers een donker uiterlijk moesten hebben verteld Bjorn.

‘Dat was de reden dat de commercial niet doorging maar ik ben er van overtuigd dat er nog genoeg leuke dingen op mijn pad komen. Maar zaterdag  in Zoutkamp te bewonderen  Bjorn Boes, de man die kan toveren met de bal