Petrit Hoxhaj(Pelikaan S):Met #Number ben je geen nummer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Petrit Hoxhaj is een druk bezet man. Naast dat hij in de afrondende fase van zijn studie Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool zit, voetbalt de 26 jarige Kosovaat voor derdeklasser Pelikaan S en in de zaal voor Leekster Eagles. Maar er is nog een bezigheid waar de 26 jarige Petrit druk mee is. Sinds oktober 2015 is de in Kosovo geboren voetballer namelijk een eigen bedrijf. Iets waar ik bij toeval achter kwam zodat Puurvoetbalonline een afspraak maakte met de voetballer/student/zakenman maar vooral familieman.


                              image 2016 04 08 1

 


#Number

Het werd een afspraak in de stad Groningen en bij binnenkomst was daar direct de opmerking van Petrit dat zijn broer Handrit ook onderweg was. Beide broers moesten later op de avond nog met Leekster Eagles op pad maar er was nog voldoende ruimte om over niet alleen www.numbershop.nl te praten want doordat ook Handrit aanschoof werd het een nog uitgebreider verhaal dan ik van te voren bedacht. Waar het bij binnenkomst eerst even ging hoe ik erachter was gekomen dat Petrit Hoxhaj de man achter www.numbershop.nl was ging het snel over dat iedereen wel een nummer heeft dat voor hem of haar belangrijk is. Zo is het nummer waar Petrit iets mee heeft het nummer 5. ‘Dat was het nummer van Zidane. Dat was mijn grote idool als voetballer en vandaar dat ik iets met het nummer 5 heb. Zo heeft iedereen een nummer die hem of haar dierbaar is. Weet je, voetballers zijn ijdel en willen geen nummer zijn. Daar dacht ik aan toen ik een schoolopdracht moest bedenken. Ik bedacht mij, we leven in een maatschappij waarin we te vaak als nummer worden gezien. Daarom moeten we een voor ons belangrijk nummer juist niet vergeten. Zo kwam ik op het idee om caps op de markt te brengen met waarbij de geïnteresseerden hun eigen nummer op de cap konden laten zetten.’
Een idee wat aansloeg want de zaken gaan voorspoedig vertelt Petrit niet zonder trots. ‘Ik moet eerlijk zeggen dat nu we een half jaar verder zijn niet had verwacht dat het zo goed zou gaan. Ik moet daarbij wel zeggen dat ik het geluk heb dat ik veel voetballers ken. Om een voorbeeld te noemen. Bij Vitesse speelt Milot Rashida die ook uit Kosovo komt. Toen hij van mijn plannen hoorde bood hij aan om #Number binnen Vitesse te promoten. Dat zorgde al snel voor de eerste bestellingen uit Arnhem. En zo werkt het ook bij andere eredivisie of eerste divisieclubs. Via een speler een ingang krijgen zorgt er namelijk ook voor dat de fans geïnteresseerd zijn.Een beeld dat wel duidelijk wordt als Petrit de bestellingen van de laatste week laat zien. Bestellingen van niet alleen caps want #Number is ook leverancier van T-shirts en Jacks zoals op de site te zien is.

Familieband

Ondertussen is het mooi te zien hoe Handrit Hoxhaj naar zijn twee jaar jongere broer kijkt wanneer die het verhaal van het ontstaan van #Number verteld. ‘Ik vind het echt super voor Petrit dat wat als een schoolopdracht begon is uitgegroeid tot een eigen bedrijf. Want dat mag je wel zeggen gezien het succes wat hij binnen een half jaar heeft weten te bereiken. Maar ik moet zeggen dat zit ook wel in ons hoor. Het beste uit je mogelijkheden halen,’’ aldus Handrit die in het dagelijks leven werkzaam is in Leeuwarden. ‘Daar werk ik in een zwembad waar ik niet alleen les geef maar ook verantwoordelijk ben voor zeg maar de machinekamer van het zwembad. Ik werkte er eerst alleen als zweminstructeur maar werd een tijdje terug gevraagd of ik het technische gedeelte ook voor mijn rekening wilde nemen toen een collega met pensioen ging. Wat dat betreft ben ik een gelukkig iemand. Daardoor kunnen mijn ouders en ook Petrit bij ons wonen. Dat vind ik heel belangrijk. Wanneer mijn familie gelukkig is ben ik dat ook.” Woorden die even later door zijn jongere broer beaamd worden. ‘Wat Handrit zegt klopt helemaal, zo werkt dat namelijk in onze cultuur. Close met je familie en zorgen dat je vader en moeder trots zijn." Maar we keren terug bij #Number met de vraag voor welke doelgroep het bedoeld is. ‘Ik mik op een doelgroep tussen de 16 en zeg maar veertig jaar. Ik zeg bewust veertig jaar want een van de voetballers die met een cap van ons loopt is Peter van der Vlag. Peter nadert de 40 ondertussen en daarom noem ik veertig want ik moet wel aan mijn klanten denk,’’ aldus Petrit die zijn laatste woorden met een vette knipoog vergezelt laat gaan.

Waardering

Maar met twee voetballers van Pelikaan S aan tafel kan het vervolgens niet anders dan dat ook de tweestrijd tussen VV Groningen en Pelikaan S tersprake komt. Een tweestrijd die als alles volgens plan verloopt op zaterdag 7 mei een waar spektakel gaat opleveren. Op die dag ontmoeten beide concurrenten elkaar namelijk op sportpark ‘Het Noorden’. Het verschil tussen beide teams bedraagt een punt in voordeel van VV Groningen maar uit de woorden van beide broers valt op te maken dat ze vol vertrouwen zijn richting dit waarschijnlijk alles beslissende duel. ‘Ik hoop op een mooi en vooral sportief duel waarin we zeker niet kansloos zijn. Al moet ik wel zeggen dat ik het heel erg knap vind wat VV Groningen in de beker heeft gepresteerd. Uit bij Genemuiden is echt een topprestatie. En als voetballiefhebber kan ik daar oprecht van genieten, is de 28 jarige Handrit helder in zijn commentaar. Een Handrit die daarom ook weinig begreep van de hetze tijdens de voorlaatste Leekster Voetbalgala. ‘Ik vond dat echt enorm jammer vooral omdat ik een hele sterke band met het Westerkwartier heb. Zo voetbal ik al een aantal jaren voor de Leekster Eagles en ben ik woonachtig in Leek. Dat had allemaal wel wat anders gekund is mijn bescheiden mening. Naast hem wordt instemmend geknikt en gaat Petrit nog even verder. ‘Toen ik in de jeugdopleiding van Groningen speelde kwam daar op een gegeven moment een einde aan. De huidige hoofdtrainer Erwin van der Looi was toen jeugdtrainer en zag het niet in mij zitten. Dat kan en is iemand zijn goed recht. Dat was voor mij echter geen reden om jaloers te zijn naar andere jongens. Zo zitten wij niet in elkaar. Je moet je eigen mislukken niet afwimpelen op anderen en zeker niet jaloers zijn. Dat zie ik natuurlijk wel als het over Pelikaan S gaat. Heel veel kritiek komt voort uit misschien wel een vorm van jalousie. Maar ik, en ook Handrit, ervaren dat anders. Wij kennen dat niet jaloers zijn. Wat we hebben we hard voor gewerkt en dat geeft veel voldoening. En dan is het belangrijk om je niet teveel van de geluiden die er klinken aan te trekken. Dat kost alleen maar verkeerde energie. Energie wat ik liever in de dingen steek die ik leuk vind om te doen. Zo geeft #Number mij heel veel energie voor mijn studie commerciële economie waar ik aan mijn laatste jaar bezig ben,” besluit Petrit het gesprek dat aan het einde nog een mooi stukje voetbalhumor laat zien. Bij het afrekenen staat de jonge zakenman erop dat hij de rekening betaald. Iets wat ik eigenlijk als mijn taak zie maar wat door Handrit met gevoel voor humor wordt gepareerd. ‘Laat hem maar gaan Johan. Hij verdient volgens velen minimaal 20.000 euro per seizoen bij Pelikaan S dus laat hem maar lekker betalen. Het mag duidelijk zijn dat de opmerking van zijn oudere broer door Petrit op de juiste wijze gepareerd wordt…