Henk de Koe:’We zitten met VVK-zondag op het juiste spoor.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

VVK won zondagmiddag met duidelijke cijfers van kampioenskandidaat FVV. Op sportpark ‘Het Noorden’ werd het een 4-0 zege voor de thuisploeg waar volgens VVK-trainer Henk de Koe niets op af te dingen viel.

Profielfoto van VVK Groningen
Waar het voor de winterstop qua resultaten soms nog wat moeizaam ging bij de zondagtak van VVK is dat na de winter anders. In de zeven competitieduels die de withemden na de winterstop speelden werden er dertien punten behaald. Voor de winter stopte de teller na twaalf wedstrijden op 12 punten waardoor er van een aardige progressie mag worden gesproken. Een mening die ook trainer Henk de Koe is toegedaan. ‘Na de winter zijn we nog niet een keer weggespeeld. Voor de winter was het allemaal nog wat fragiel en lieten we nog te weinig zien dat we wel aardig konden voetballen. Dat is nu anders wat we tegen FVV ook duidelijk zagen. De doelman van FVV was de absolute uitblinker wat betekent dat we veelvuldig voor hun doel zijn geweest. In de eerste helft kwamen we door een treffer van Joey Dekker op een 1-0 voorsprong maar waren er zeker kansen op meer te scoren. Maar zoals ik zei, de keeper van FVV stak in een prima vorm,” aldus De Koe die zijn ploeg had meegegeven dat er ook tegen nummer twee FVV wat te halen zou zijn. ,,Warffum speelde enkele weken gelijk tegen FVV en wij wonnen vervolgens van Warffum. Dat wil niet zeggen dat je dan wint maar je hoeft ook niet voor een ploeg onder te doen. Dan moet je uitstralen dat je wilt winnen. Ik moet zeggen, dat heeft dit team uitstekend team uitstekend gedaan.” De ervaren trainer legt de nadruk op ‘dit team’ omdat De Koe iedere week met VVK in een andere samenstelling speelt. ‘De basis bestaat uit tien spelers. Die worden aangevuld met jongens uit de A-junioren en verder met enkele routiniers uit een van onze lagere zondagteams. Richting het nieuwe seizoen willen we de eerste selectie wat breder maken. Dan moeten we richting zestien spelers voor de eerste selectie. Wanneer we daar in slagen gaan we volgend seizoen voor een plaats bij de eerste zeven. Dat moet de doelstelling zijn.”aldus De Koe die zondag in het deel van de wedstrijd zijn ploeg nog drie keer zag scoren. ‘Wat voor de pauze nog wat moeizaam ging, het benutten van de kansen, ging na de rust beter. ‘Door goals van ‘J J’ Jansen, Joey Bakker, die door De Koe tot aanvoerder was gepromoveerd, en Marcel Kattenkoot kwamen wij op een 4-0 voorsprong. Ik moet zeggen, dat had ik niet verwacht maar ergens ook wel. We voetballen de laatste weken goed en ik hoopte dat de spelers van FVV het duel tegen ons als een opwarmertje zagen voor de wedstrijd tegen Kwiek. We hadden het gevoel dat dit ook het geval was en als technische staf is zoiets bijna niet om te draaien.”

Door de resultaten van de laatste weken mag VVK zelfs heel voorzichtig naar de stand in de tweede periode kijken. Iets waar Henk de Koe heel voorzichtig mee is. ‘Natuurlijk speel je om het hoogste maar we moeten wel reëel blijven. Als we kijken waar we als club, maar ook als team vandaan komen, dan moeten we onze voetjes wel op de grond houden. Gewoon kijken waar het schip strandt en meer niet.”

Maar een zege zoals tegen FVV helpt wel in het proces om van VVK-zondag 1 weer een mooi team te maken weet ook de trainer die eerder o.a. jarenlang trainer van De Vogels was. ‘Goede resultaten is de juiste medicijn om een team op de rails te krijgen. Daar hoef je echt niet voor gestudeerd te hebben om dat te weten. En mijn gevoel zegt dat wij bij VVK wat dat betreft op het juiste spoor zitten