Arnold Blink(v.v. Warffum): Wat bestuursleden en de andere vrijwilligers doen is niet vanzelfsprekend

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dit seizoen staat de 34 jarige Arnold Blink bij het eerste elftal van de voetbalvereniging Warffum onder de lat. Iets wat de doelman zelf niet op zijn ‘to do’-lijstje had staan. Maar toen men door een keepersprobleem een beroep op hem deed ging de Warffumer er vol voor en hoe dat tot nu toe gaat vertelt hij in onderstaand interview.
Profielfoto van Arnold Blink
Arnold Blink werd voor aanvang van dit seizoen de vaste eerste doelman van de voetbalverenging Warffum. Iets waar hij misschien zelf nog het meest verbaasd over was. ‘Ik ben begonnen te voetballen toen ik zes jaar was. Maar ik stopte toen ik 18 was omdat ik nog een andere tijdrovende hobby had. Ik ben een muziekliefhebber en was toen als DJ vaak actief op feesten en festivals in binnen en buitenland. Dat was op een gegeven moment niet meer te combineren met het voetballen. Maar naar een aantal jaren ben ik daar mee gestopt en heb op 32 jarige leeftijd het voetballen weer opgepakt. Doordat ik op de trainingen regelmatig in het doel stond werd ik gevraagd als vaste doelman van het tweede.
Keepersprobleem
Door het vertrek van Marko Stoepker naar Hunsingo en een keeper die eerst wel en toen weer niet kwam hadden we bij Warffum echter een keepersprobleem. Ik werd daarom voor aanvang van dit seizoen benaderd of ik mij beschikbaar wilde stellen voor het eerste team.” Dat betekende dat Arnold Blink op 34 jarige leeftijd zijn debuut maakte in het eerste elftal van Warffum. Een debuutjaar wat, zo vertelt de doelman eerlijk, er eentje is die met vallen en opstaan gepaard gaat. ,,Ik mis natuurlijk een aantal basisvaardigheden als doelman. Daarnaast heb ik geen jarenlange ervaring als doelman. Maar door de trainingen en het spelen van wedstrijden gaat het wel iedere week beter. Ik haal er echt heel veel plezier uit wat mede komt door het vertrouwen wat ik krijg van trainer Simon Bos en mijn teamgenoten. Waar ik verder blij mee ben zijn de specifieke keeperstrainingen die ik krijg van Gosse Haaksema. Gosse heeft mij al een hoop bijgebracht waardoor ik weet wat er in bepaalde situaties moet gebeuren. Maar waar ik nog aan moet werken is dat ik wat meer mijn rust bewaar,” aldus de doelman die in het dagelijks leven als materieraalcoordinator bij BUS Handelmij BV werkt. ‘Daar coördineer ik het proces van gereedschappen, instrumenten en apparatuur levering NAM/Shell naar het offshore platform in de Noordzee.”
Smalle selectie
Maar we keren terug naar het voetballen en Arnold krijgt de vraag dat nu Warffum met tien uit vijf aardig uit de winterstop gekomen is van de Warffumers mogen verwachten en waar de 34 jarige keeper een duidelijk antwoord op heeft. ‘Het zullen geen gemakkelijke wedstrijden gaan worden. We hebben geen brede selectie en helaas een hoop blessureleed. Desondanks hopen we wel de stijgende lijn voort zetten en het maximale uit onze selectie halen. In Simon Bos hebben we ook zeker een trainer die dat kan bewerkstelligen. Simon is als trainer zeer gedreven trainer en iemand die het maximale eruit wil halen. Hij kan ook heel slecht die tegen ongemotiveerde spelers. En wanneer een scheidsrechter een onterechte beslissing neemt laat hij soms zijn emoties gaan. Je kunt zeggen, doe dat nu niet maar het hoort ook bij Simon. Als hij opeens als een ‘dooie’ langs de lijn zou staan zou je denken dat hij ziek is.” aldus de Warffumer die heel tevreden is over zijn trainer en wat ook geldt voor de voetbalclub waar hij actief is. ‘ Warffum is een dynamische club in een krimpgebied waar we zuinig op onze vrijwilligers en bestuursleden moeten zijn. Een club draait daar namelijk op en dat moeten we allemaal koesteren. Iedereen moet niet alles vanzelfsprekend vinden.” En heldere mening van een doelman die geen echte voorbeelden heeft. Ik vind Manuel Neuer goed omdat hij vaak de juiste beslissingen maakt en goede meevoetballende keeper is. Daarnaast is Thibaut Courtois een keeper die heeft veel rust in zijn spel heeft. Het ziet er daardoor zo gemakkelijk uit wat hij doet bij de moeilijkste ballen. Maar dat beeld heb ik natuurlijk snel omdat ik die basis nu eenmaal mis aldus Arnold Blink die zich als een echte avondmens betitelt. ‘Dat ben ik absoluut en wat natuurlijk ook in de hand werd gewerkt door mijn vroegere hobby als DJ. Dat was natuurlijk ook altijd ’s avonds. Maar muziek is nog steeds wel mijn ding. Ik mag graag muziek luisteren en ben bijvoorbeeld geen boekenlezer. Regionale kranten lees ik wel want ik wil weten wat er zich in onze regio afspeelt. En daarnaast ben ik actief bij het Dansfestival Op Roakeldais & Op Rikodais 2016, waar ik mij bezighoudt met de vrijdag en zaterdagavond programmering, pr en marketing. Wat dat betreft heb ik een aantal prachtige hobby's waarbij ik nooit verwacht had dat ik op 34 jarige leeftijd nog zou debuteren in het standaardvoetbal. En waar ik nogmaals van zeg dat ik daar oprecht van geniet.”