Kurt Elshot kan bij Pelikaan S een aantal versterkingen welkom heten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

We zijn in de beslissende fase van de competitie aanbeland. Een fase ook waarin er veder door veel clubs al vooruit wordt gekeken naar het volgend seizoen. Vooruit gekeken richting eventuele nieuwe spelers die de selectie mogelijk sterker kunnen maken. Over dat onderwerp sprak ik met de Kurt Elshot, die volgend seizoen als hoofdtrainer van Pelikaan S aan de slag gaat waar ook het een en het andere staat te gebeuren.
Profielfoto van Pelikaans Oostwold
De storm is nog maar net geluwd wat de overgang van Anton Jongsma betreft maar in Oostwold zitten ze niet stil. Want nu al zeker is dat ook Edu de Jonge Rosa(ACV), Joshua St. Juste(FC Eindhoven) en Martijn Drent (WVV) de gelederen van Pelikaan S komen versterken. Versterkingen waar Kurt Elshot, die volgend seizoen als hoofdtrainer voor de groep staat, zeer tevreden mee is.
Anton Jongsma
 ‘Rond de overstap van Anton Jongsma was het nodige te doen wat nu niet anders zal zijn. Ik ben zelf met de naam van Anton gekomen zonder dat ik echt het idee had, daar heeft hij wel oren naar. Maar toen ik hem zelf benaderde bleek dat hij wat meer stabiliteit zocht en ook als trainer misschien wel verder wilde. Ik heb Anton vervolgens een paar keer gesproken over het komend seizoen. Toen het vervolgens bij zijn vorige club WKE fout ging kwam alles in een stroomversnelling terecht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er geen moment rekening mee had gehouden dat hij daadwerkelijk zou komen. Maar doordat hij meer stabiliteit wilde en meer voor een maatschappelijke carrière wilde gaan lagen er mogelijkheden. Want we hoeven er niet omheen te draaien, op dat gebied kan er door onze hoofdsponsor wel wat geregeld worden.” Wanneer de naam van Wim Bulten valt is de oud-prof duidelijk in zijn commentaar. ‘Natuurlijk hoor ik de geluiden over dat er betaald wordt ook. Alleen weet ik dat het anders is. Op gebied van een baan of huisvesting gaat het inderdaad allemaal wat gemakkelijker. Maar men moet zich niet voor de gek laten houden, dat gebeurt elders ook. En laten we eerlijk zijn, wil je als club bovenin meedoen dan moet je mee. Anders blijf je op een bepaald niveau hangen.

Joshua St. Juste.

‘Joshua voetbalt nu nog in de zaal voor FC Eindhoven en komt uit voor het Nederlands team. Maar Joshua zijn jongere broer Jeremy doet het meer dan uitstekend bij Heerenveen. Gezien de band die het gezin St. Juste onderling heeft komt Josh weer naar het Noorden als ondersteuning van zijn broertje Jeremy. Dat zorgde dat hij ook weer op het veld wilde spelen en gezien de relatie uit het verleden, en nu nog steeds, met de familie Bulten was wel duidelijk waar hij ging spelen.

Edu de Jonge Rosa

Dat ook Edu de Jonge Rosa naar Oostwold komt heef volgens Kurt Elshot duidelijk te maken met het eigen netwerk binnen het team. ‘Ik moet zeggen dat ik Edu persoonlijk niet echt kende. Maar diverse jongens hadden met hem samengespeeld en toen ging het balletje rollen,’’ aldus de oud-speler van FC Groningen die op dit moment op de donderdag en vrijdagochtend stage loopt bij zijn oude club. ‘Op de donderdag loop ik stage bij Peter Hoekstra en op vrijdagmorgen bij Sander van Gessel. Ik ervaar dat niet alleen als leerzaam maar voel het ook een beetje als thuiskomen. Ik voel me wat dat betreft net weer de jonge voetballer toen ik aan het begin van mij carrière stond. “

Martijn Drent

Naast deze drie, Anton Jongsma, Joshua St. Juste en Edu de Jonge Rosa, versterkingen komt er nog een vierde speler naar Pelikaan S. Van de zondagtak van WVV komt namelijk spits Martijn Drent over. ‘We speelden een tijdje terug vriendschappelijk tegen WVV. Door de contacten tussen de spelers onderling werd duidelijk dat Martijn de stap naar ons wel wilde maken. We hebben toen met elkaar gesproken en ik moet zeggen, dat voelde direct goed. Als trainer speel ik graag mooi voetbal maar werk graag vanuit een team. Daar moeten spelers wel inpassen. Wat dat betreft neem ik Real Madrid vaak als voorbeeld. Daar liep een compleet leger aan topspelers maar het was geen team. Dat wil ik niet want met elf eenlingen wordt het niks. Want iedereen kan wel roepen dat Pelikaan S wel ‘even’ kampioen wordt maar zo werkt dat niet, ”aldus Elshot die binnenkort zijn cursus TC2 hoopt af te ronden. ‘Daar ben ik nu druk mee naast mijn activiteiten bij FC Groningen, de D1 van GRC en Pelikaan S. Wat dat betreft adem ik weer voetbal, vertelt Kurt die zin heeft om volgend seizoen als hoofdtrainer aan de slag te gaan. ‘ Ik maak nu deel uit van een project wat men een aantal jaren geleden hier in Oostwold is  begonnen. Ik moet zeggen dat ik dat wel wat vindt hebben. Ik weet hoe er tegen Pelikaan S aangekeken wordt en tegen Wim Bulten in het bijzonder. Ja, hij zal niet onbemiddeld zijn maar wat dan nog. Dat is met hard werken gebeurd en daarbij heeft hij misschien wel een beetje geluk gehad. Dat zorgt er voor dat hij alles rond het team maar ook binnen de club goed regelt. En wat betalen betreft, ik ben van mening dat het betalen van spelers op amateurniveau niet werkt. Dan krijgt de een bijvoorbeeld meer dan de andere en heb je alleen maar gezeik. Daar zijn er ook in de stad Groningen voorbeelden genoeg van. Iets wat je nu weer ziet bij Groninger Boys. Dat moet je als club niet willen, ‘’ aldus de weer in Groningen woonachtige Kurt Elshot die ook dat als thuiskomen ervaart. ‘Groningen is wel mijn stad van waaruit ik hopelijk een mooie tweede carrière in de voetballerij kan opbouwen. Want om eerlijk te zijn, het kriebelt echt weer van binnen nu ik weer volop in het voetbal actief ben. “