Nick Rijzinga(v.v. Eenrum): 'Dat ik in de verdediging speel is inderdaad beter voor het team." ."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Nick Rijzinga komt uit voor de voetbalvereniging Eenrum waar hij dit seizoen door herhaaldelijk blessureleed nog maar weinig voor in actie kwam. Dat en nog veel meer komt aan de orde in het vraaggesprek dat Puurvoetbalonline had met de 24 jarige voetballer die zijn hele voetballoopbaan al voor de roodbaadjes uitkomt.

 Profielfoto van Nick Rijzinga
  Nick Rijzinga links op de foto
 
Nick jij voetbalt nu voor het achtste seizoen in het eerste elftal van Eenrum en hebt in totaal 37 keer gescoord. Dat is eigenlijk te weinig: ‘Ja, wat is weinig. Ik sta nu al een aantal jaren achterin. Ik heb een lange knieblessure gehad, en daarna nog een tijd eruit geweest met mijn hand. Plus dit seizoen heb ik nog weinig wedstrijden gespeeld, omdat ik weer veel last van mijn knie heb. Hier moet ik binnenkort weer aan worden geopereerd worden. Als verdediger kom je ook niet vaak in scoringspositie. Wel was ik vorig seizoen, na Siebrand Solinger met negen goals tweede op de topscoorderslijst van ons team. Dat is toch niet slecht voor een laatste man/ linksback.”
Ben je het er mee eens dat ik jouw centraal achterin of als linksback prima op je plaats vind staan: ‘Haha. Ik ben nog steeds van mening dat ik op een andere positie beter tot mijn recht kom. Maar heb me er inmiddels bij neergelegd omdat ik denk dat dit het beste voor het team is. Omdat ik vroeger meer op het middenveld en in de aanval heb gestaan kan ik wel goed opbouwen. Plus dat wij jaren in de vijfde klasse hebben gespeeld en onder Ronald zijn we iets meer verdedigend gaan spelen, en dat heeft goed uitgepakt.”
Elftalleider Tjidsger Veenstra: 'Tjidsger steekt er erg veel tijd in het elftalleiderschap. Zo kunnen wij via door hem en zijn vrouw gemaakte filmpjes terugzien wat we eventueel de volgende keer beter zouden kunnen doen. Daarnaast is het erg leuk dat je de wedstrijd terug kan zien. En ook de verdere randzaken worden door hem zeer serieus benaderd.”
Jouw teamgenoot Jesse Schaap vind dat Eenrum momenteel te laag staat: ‘Ja, hierin ben ik het met Jesse eens. Alleen hebben wij helaas dit seizoen best veel blessures en er zijn vorig jaar wat spelers weg gegaan, waardoor de selectie wat krap is.”
Ben je verder nog actief binnen Eenrum: ‘ Nee, ik ben verder niet actief voor de vereniging. Vorig seizoen heb ik de B junioren getraind met Janet Toonder. Maar hier heb ik nu geen tijd meer voor door onregelmatige diensten op het werk.
Had jij verwacht dat Groningen het dit seizoen lastig zou krijgen om de play-offs te halen:  ‘Ja, dat had ik wel verwacht. Het is natuurlijk leuk dat ze de beker vorig jaar hebben gewonnen, maar je moet ook realistisch blijven vind ik. En daarnaast volg ik Groningen niet echt omdat ik zelf voor Ajax ben.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik ben onlangs begonnen aan de opleiding verzorgende IG, dit doe ik intern bij de twaalf hoven. Ik vind voetbal en zaalvoetbal erg leuk, en voor de rest doe ik graag wat met vrienden en mijn vriendin.”
Sta je vaak bij je voetballende zusjes Romy en Sarah langs de lijn en wat is het verschil tussen beide: ‘Niet heel vaak, ik probeer wel zoveel mogelijk te kijken, alleen doordat ik om het weekend werk is dat wel eens lastig. De uitwedstrijden zijn namelijk nogal ver weg. Hoewel ik het wel erg leuk vind dat Sarah actief is in de eredivisie met zaalvoetbal. Het verschil tussen Sarah en Romy met voetbal is erg grappig. Romy is wat lui en Sarah erg fanatiek terwijl Romy weer veel technischer is tegenover  Sarah die snel is en veel scoort.”
Naast op het veld ben je ook in de zaal actief: ‘Ja dat klopt. Ik voetbal bij Potetos met vrienden. En Jesse Schaap is dit seizoen ook bij ons komen voetballen in de zaal. Met zaalvoetbal sta ik dan wel weer altijd voorin en zo nu en dan ben ik keeper.”
Natuurgras/Kunstgras: Ligt eraan. Gras heeft wel mijn voorkeur, alleen het gras bij ons is wel heel erg  slecht. Het veld ligt er bij ons een bepaalde periode echt beroerd bij waardoor het voetballen soms erg lastig is.”
Wat is voor jou een overgewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom: ‘Ik vind Luciano Narsingh een overgewaardeerde voetballer. Hij is dan wel heel snel, maar vind hem vaak onzichtbaar en heeft veel ste weinig rendement.
Er zijn bij Eenrum veel supporters die jullie uit en thuiswedstrijden bezoeken. Hoe leuk is dat: ‘Ja, dit vind ik erg leuk moet ik zeggen . Het voetballen leeft erg in Eenrum en vandaar ook dat ik er al mijn hele leven speel.”
Omschrijf jezelf eens als voetballer: ‘Ik ben een redelijke complete voetballer die op meerdere  posities kan spelen. Ik heb een goed linkerbeen met wel een goede trap en breng rust in het spel. Daarnaast pik ik mijn goaltjes wel mee.”