Advertentie


Voetbal Live Stream
Kijken Gratis.
voetballive24.nl Voetbal Uitslagen Live.

Jeroen Linstra: Op jonge leeftijd al een een routinier

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Eemsmond Voetbalt

Op vrijdag 3 juli staat in Uithuizermeeden het duel RWE Eemsmond-FC Groningen op het programma. De wedstrijd, dat dit jaar voor de 7e keer gespeeld wordt, is voor FC Groningen de eerste van de oefenduels in de voorbereiding op een seizoen waarin het als bekerhouder zich rechtstreeks heeft geplaatst voor de groepsfase in het Europa League Toernooi. Dat geeft het duel uiteraard een extra dimensie wat ook zal gelden voor de spelers van de selectie van RWE Eemsmond die het mogen opnemen tegen een selectie die enkele weken later Europa in gaat. De RWE Eemsmond-selectie is ook nu weer samengesteld uit spelers van de 7 voetbalverenigingen uit de gemeente Eemsmond. Waar de meeste spelers van FC Groningen bekend zijn bij het grote publiek geldt dat in mindere mate voor de spelers die voor RWE Eemsmond in het veld komen. Vandaar dat we de spelers van RWE Eemsmond via portretjes in de rubriek Eemsmond Voetbalt op www.puurvoetbalonline.nl zullen gaan voorstellen.
jeroen
                                    8: Jeroen Linstra De Heracliden  
Jeroen Linstra is net als vorig seizoen een van de spelers die De Heracliden gaat vertegenwoordigen tegen FC Groningen. Jeroen Linstra is een voetballer die iedere trainer wel in zijn team wil hebben. Dat was vorig jaar een opmerking die ik plaatste in het portretje van toen en die nog steeds van toepassing is. Een harde werker met voldoende voetbalcapaciteiten die zijn uitverkiezing voor het RWE Eemsmond Team rechtvaardige was verder een opmerking over een voetballer die anderen beter laat spelen. Niet dat 'Billy' met briljante steekballetjes spelers vrij voor het doel zet maar de middenvelder is wel een meer type die er staat als er 'problemen' opgelost moeten worden
In de zomer van 20 12 mocht ik Jeroen, samen met Frank de Boer en Robin Zuidema, voor de Ommelander Courant interviewen. De drie musketiers noemde toenmalig De Heracliden-trainer Jeroen de Munck ze toen en de trainer gelijk. Drie ‘boefjes’ die het voetballen op hun eigen wijze  beleefden. Jeroen was toen het meest ‘onverschillig’ van het drietal. Grappig reagerend  op de vragen gaf een beeld van iemand  die het niet zo nauw nam met de discipline. Dat beeld kan echter voorgoed de prullenbak in want in deze editie tegen FC Groningen is de 21 jarige middenvelder een  van de spelers waar het team om heen wordt gebouwd en dat is geen status die je krijgt als je bij je eigen vereniging er niets van bakt.