Advertentie


Voetbal Live Stream
Kijken Gratis.
voetballive24.nl Voetbal Uitslagen Live.

RWE Eemsmondteam nog niet klaar voor FC Groningen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Eemsmond Voetbalt

Het RWE Eemsmondteam speelde donderdag zijn eerste oefenduel in aanloop naar het duel dat op 3 juli in Uithuizermeeden tegen FC Groningen gespeeld gaat worden. In Uithuizen fungeerde een mix van Noordpool als tegenstander in een wedstrijd waarin de thuisploeg vooral de eerste helft de nodige tegenstand bood terwijl de formatie van Jeroen Korpershoek, ondanks een uiteindelijk 9-3 overwinning, nog duidelijk aan elkaar moest wennen.
image 2015 06 25 1
 Boven: Jeroen Korpershoek(Trainer), Harry Martens (Grensrechter), Geert-Jan Zijlstra(Leiders),
Roel Munting(Corenos), Jort Veenstra(Heracliden), Roy Streppel(Heracliden), Robert Bakker(ZEC),
Kjell Posthumus(ZEC), Jan Posthumus(ZEC), Bartel Klinkhamer(Warffum), Luke Oosterhuis(Noordpool)
Onder:Jeroen Linstra(Heracliden), Gideon Kammenga(Heracliden), Ties Weessies(Usquert), Sjaak Wierenga(Usquert), Lars Baar(Corenos), Niels Zantingh(Warffum), Marco Oost(Noordpool),Robert van Dijken (Corenos), Robert Knol(Corenos)

Bron: Ommelander Courant Foto: Jan Huizinga Uithuizen

Achttien spelers

Achttien spelers van de twintig geselecteerde spelers, de KRC-ers Robin Ammeraal en Max Keizer hadden zich afgemeld, waren donderdagavond in Uithuizen aanwezig voor het eerste oefenduel van het RWE Eemsmondteam 2014-2015. Trainer Jeroen Korpershoek had de selectie op dinsdagavond voor de eerste keer bijeen gehad zodat het duel tegen Noordpool voor de oud-trainer van o.a. De Fivel en Bedum er een wedstrijd was die vooral in het teken stond van dat hij alle spelers minimaal een helft aan het werk wilde zien. ,,Dinsdag heb ik al wel een beetje een beeld gekregen van de kwaliteiten van de spelers maar een wedstrijd is toch anders. Alle achttien spelers zullen daarom ook aan bod komen zodat ik, samen met Geert-Jan Zijlstra, toch een wat beter beeld heb qua sterkte van de selectie.”
Te laat
Het duel in Uithuizen stond gepland voor 20.00 uur maar begon, tot onvrede van sommige toeschouwers, uiteindelijk tien minuten later en een snel rekensommetje leerde dat het eindsignaal daardoor rond 22. 00 uur zou klinken. In het eerste kwartier nam het RWE-team direct het heft direct in handen wat na iets meer dan tien minuten voor een 0-1 stand zorgde. Lars Baar reageerde uitstekend op een fraaie pass van Roy Streppel. De defensie van Noordpool lette vervolgens even niet goed waardoor Noordpool-doelman Kevin Gjaltema even later de trieste gang naar het net maken. Waar de selectie van Korpershoek/Zijlstra sterk begon verdween het prima spel na een kwartier opeens als sneeuw voor de zon.
Goed partij
Dat kwam niet alleen doordat het RWE-team nog geen ingespeeld geheel vormde maar had ook te maken met de wijze van spelen van Noordpool. De thuisploeg had met Mourad Bahar, Vincent Zijlstra, Rick en Mark Bos namelijk spelers in het team die het de RWE-brigade aardig lastig maakten. Er kwamen dan ook kansen voor de thuisploeg want zo was oud-gediende Johan Kluin dicht bij de gelijkmaker. Kluin zag zijn schot echter net over het doel van Jan Posthumus gaan die voor de derde keer het doel van het RWE-team tegen FC Groningen zal verdedigen. In de 38e minuut kwam de thuisploeg, en gezien het spelbeeld terecht, terug tot 1-1 toen de technisch behendige Vincent Zijlstra het strafschopgebied van het RWE-team binnendrong. De jonge middenvelder werd vervolgens iets naar buiten gedreven maar kwam toch tot een voorzet die door Kjell Posthumus licht met de arm geraakt werd. Arbiter Doornbos wees echter gedecideerd naar de strafschopstip. Mark Bos was vervolgens degene die zich met de penalty belastte en even later beide teams weer op gelijke hoogte bracht. Mark Bos was er in de 43e minuut ook verantwoordelijk voor dat de thuisploeg op een 2-1 voorsprong kwam. De kleine spits nam een briljante pass van Rick Bos( geen familie) op meer dan voortreffelijke wijze aan om vervolgens Jan Posthumus keurig te omspelen. Dat zorgde voor een voorsprong voor Noordpool die volledig terecht was en binnen het RWE Eemsmond-team even voor wat gefronste wenkbrauwen zorgde. Het duo Korpershoek/Zijlstra zag het team van de eerste helft namelijk in grote lijnen als basisteam en had daardoor ook niet op deze achterstand gerekend.
Gewijzigd team
Na de rust stelde het op zeven plaatsen gewijzigde RWE-team echter snel orde op zaken want binnen acht minuten stond het 2-5 in het voordeel van de gasten. Nadat Lars Baar in de 47e minuut voor de gelijkmaker had gezorgd schoot Jeroen Linstra twee minuten later de 2-3 op het scorebord. De 2-4 kwam, na niet goed ingrijpen van de Noordpool-defensie, in de 50e minuut op naam van Sjaak Wieringa( v.v. Usquert) die in de tweede helft als invaller een prima indruk achterliet als tweede spits naast Lars Baar. De vijfde treffer van het RWE Eemsmondteam kwam op naam van Lars Baar die donderdagavond duidelijk liet zien dat Corenos hem niet voor niets had voorgedragen voor het duel tegen FC Groningen. Zo stond het na drieënvijftig minuten 2-5 in het voordeel van de selectie van Korpershoek die bepaald niet ontevreden mocht zijn over datgene zijn ploeg in de tweede helft liet zien. Daar moest echter wel aan toegevoegd worden dat bij het jonge thuisteam de krachten wat weg begonnen te vloeien wat gezien het prima spel van de eerste helft volstrekt logisch was. Ondertussen werden er aan de RWE steeds vaker goed lopende combinaties zoals tussen Luuk Oosterhuis en Jort Veenstra die op de rechtervleugel leuke dingen lieten zien. En centraal op het middenveld kon het De Heracliden- duo Roy Streppel/ Jeroen Linstra ook terugkijken op een prima wedstrijd. Nadat Lars Baar, uit een uitstekende voorzet van Luuk Oosterhuis, de 2-6 had mogen aantekenen was daar in de 62e minuut weer een mooi moment voor het koppel Rick en Mark Bos. De middenvelder was weer de aangever richting de kleine spits die wel raad wist met de hem geboden kans en de tweede helft keepende Marcel Lalkens kansloos liet: 3-6. Terwijl de lucht achter ‘Oethoezen’ wat lichter werd kwam de 3-7 op naam van Sjaak Wierenga. De voetballer van de v.v. Usquert was al een paar keer dicht bij zijn tweede treffer van de avond maar in de 72e minuut was het eindelijk raak voor de ijverige Wierenga. De laatste twee goals werden vervolgens gescoord door Jeroen Linstra en Roy Streppel. Waar het voor de als aanvoerder fungerende Roy Streppel zijn eerste was scoorde Jeroen Linstra zijn tweede en wat zijn aanwezige vader de hoop deed uitspreken dat hij in het komende seizoen ook voor ‘Hera’ wat meer zou gaan scoren. Zo werd het uiteindelijk een 9-3 zege voor het RWE Eemsmond dat volgens trainer Jeroen Korpershoek na de rust beter voor de dag kwam dan in de eerste helft. ,,In de eerste helft begonnen we goed maar zakte het qua spel wel heel ver weg. Na de rust was dat een stuk beter waarbij ik positief verrast werd door de ploeg die er toen stond. Er steken wel een paar jongens bovenuit maar verder doen de spelers onderling niet veel voor elkaar onder.”
Noordpool-RWE Eemsmond: 3-9( 2-1)
11. Baar 0-1, 38. Mark Bos 1-1, 42. Mark Bos 2-1, 47. Baar 2-2, 49. Jeroen Linstra 2-3, 50. Wierenga 2-4, 53. Baar 2-5, 56. Baar 2-6, 62. Mark Bos 3-6, 72. Wierenga 3-7, 75. Jeroen Linstra 3-8, Roy Streppel 3-9.
RWE Eemsmond(1e helft): Jan Posthumus ( Z.E.C); Kamminga ( De Heracliden), Robert Bakker( Z.E.C), Kjell Posthumus( Z.E.C), Knot( Corenos); Munting( Corenos), Jeroen Linstra (De Heracliden), Streppel(De Heracliden), Oost(Noordpool); Klinkhamer (Warffum), Baar( Corenos).
RWE Eemsmond( 2e helft): Lalkens (Noordpool); Oosterhuis(Noordpool), Kjell Posthumus, Zantingh(Warffum), Robert van Dijken(Corenos); Veenstra (De Heracliden), Jeroen Linstra, Roy Streppel, Wiessies(Usquert); Baar, Wierenga (Usquert).