Advertentie


Voetbal Live Stream
Kijken Gratis.
voetballive24.nl Voetbal Uitslagen Live.

Kjell Posthumus zorgt voor dubbele primeur

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Eemsmond Voetbalt

Op vrijdag 3 juli staat in Uithuizermeeden het duel RWE Eemsmond-FC Groningen op het programma. De wedstrijd, dat dit jaar voor de 7e keer gespeeld wordt, is voor FC Groningen de eerste van de oefenduels in de voorbereiding op een seizoen waarin het als bekerhouder zich rechtstreeks heeft geplaatst voor de groepsfase in het Europa League Toernooi. Dat geeft het duel uiteraard een extra dimensie wat ook zal gelden voor de spelers van de selectie van RWE Eemsmond die het mogen opnemen tegen een selectie die enkele weken later Europa in gaat. De RWE Eemsmond-selectie is ook nu weer samengesteld uit spelers van de 7 voetbalverenigingen uit de gemeente Eemsmond. Waar de meeste spelers van FC Groningen bekend zijn bij het grote publiek geldt dat in mindere mate voor de spelers die voor RWE Eemsmond in het veld komen. Vandaar dat we de spelers van RWE Eemsmond via portretjes in de rubriek Eemsmond Voetbalt op www.puurvoetbalonline.nl zullen gaan voorstellen.
           kjell
                                             4  Kjell Posthumus.: Z.E.C.

Kjell Posthumus zorgt op vrijdag 3 juli voor een dubbele primeur in de het zevende duel van het RWE Eemsmondteam tegen FC Groningen. Naast dat de middenvelder/verdediger van Z.E.C. met zijn 17 jaar de jongste speler ooit is die namens het RWE Eemsmondteam tegen de eredivisionist uitkomt, is hij ook de eerste speler die met zijn vader tegen de Groningers zal aantreden.
Dat Kjell Posthumus door Z.E.C. is voorgedragen om namens de voetbalvereniging uit Zandeweer deel uit te maken van de RWE-selectie is niet vreemd. De jonge voetballer keerde voor aanvang van het seizoen 2014-2015 terug in Zandeweer nadat hij een aantal jaren voor eerst Viboa en later Noordpool had gevoetbald. Velen begrepen de terugkeer van de frêle technicus niet maar voor Kjell voelde het goed, weer terugkeren bij de club waar het allemaal was begonnen. De jonge Posthumus ontpopte zich vervolgens al snel tot een belangrijke pion in het team van de Zandeweersters. Ik sprak dit seizoen regelmatig met Gerard Heun die vaak lyrisch sprak over zijn jonge middenvelder. Een middenvelder ook die met regelmaat centraal achterin kwam te spelen en ook dat meer dan voortreffelijk deed. Dat zorgde er daarom voor dat er zijn die vinden dat Kjell een hoger niveau zeker aan zou kunnen. Maar clubliefde is toch nog iets wat bij sommige voetballers nog wel aanwezig is. In zijn eerste seizoen na zijn terugkeer trof hij het echter niet want Z.E.C. kende geen geweldig seizoen. Iets waar we de jonge Zandeweerster echter niet op mogen afrekenen. Kjell Posthumus, die tegen FC Groningen met rugnummer 4 gaat spelen, kan namelijk terugkijken op een prima eerste volledig seizoen bij de senioren en wat zijn verkiezing voor het RWE Eemsmondteam daarom ook absoluut terecht maakt.