Advertentie


Voetbal Live Stream
Kijken Gratis.
voetballive24.nl Voetbal Uitslagen Live.

Niels Zantingh(v.v.Warffum): Een allrounder in het RWE Eemsmondteam

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Eemsmond Voetbalt

Op vrijdag 3 juli staat in Uithuizermeeden het duel RWE Eemsmond-FC Groningen op het programma. De wedstrijd, dat dit jaar voor de 7e keer gespeeld wordt, is voor FC Groningen de eerste van de oefenduels in de voorbereiding op een seizoen waarin het als bekerhouder zich rechtstreeks heeft geplaatst voor de groepsfase in het Europa League Toernooi. Dat geeft het duel uiteraard een extra dimensie wat ook zal gelden voor de spelers van de selectie van RWE Eemsmond die het mogen opnemen tegen een selectie die enkele weken later Europa in gaat. De RWE Eemsmond-selectie is ook nu weer samengesteld uit spelers van de 7 voetbalverenigingen uit de gemeente Eemsmond. Waar de meeste spelers van FC Groningen bekend zijn bij het grote publiek geldt dat in mindere mate voor de spelers die voor RWE Eemsmond in het veld komen. Vandaar dat we de spelers  van RWE Eemsmond via portretjes  in de rubriek Eemsmond Voetbalt op www.puurvoetbalonline.nl zullen gaan voorstellen.
niels

                               3: Niels Zantingh v.v. Warffum
Niels Zantingh, tegen FC Groningen spelend met rugnummer 3, is als vervanger voor Michel Dries aan de RWE Eemsmond toegevoegd. De speler van Noordpool ondervindt namelijk nog de naweeën van de blessures die hem de afgelopen maanden steeds parten speelden. Warffum had door omstandigheden nog maar een speler, Bartel Klinkhamer, opgegeven zodat door het toevoegen van Zantingh aan de selectie het aantal Warffumers in de selectie is verdubbeld.

De 21 jarige Niels Zantingh speelde dit seizoen meestal als centrale verdediger bij de Warffumers. Een verdediger die graag voetballend naar oplossingen zoekt mag Niels Zantingh zeker genoemd worden. De Warffumer is er namelijk het type niet voor om de ballen zo maar over de zijlijn te ‘rossen’. Een sierlijke voetballer is Niels Zantingh ook. Iets wat helemaal tot uiting komt als hij zich in aanvallend opzicht met het spel van zijn team bemoeid. Simon Bos heeft de jonge voetballer in de vriendschappelijke duels die Warffum de laatste weken speelde al een paar keer op het middenveld geposteerd. Een geslaagd experiment wat liet zien dat de jonge Niels Zantingh een allrounder genoemd mag worden. Met zijn club Warffum hoopt Niels in het seizoen 2015-2016 hoger te eindigen dan in het achter ons liggend seizoen waar de Warffumers op een negende plaats eindigden. Maar eerst het duel tegen bekerwinnaar waar de Warffumer het nodige van verwacht. ‘FC Groningen is door de bekerwinst nog populairder geworden dan het al was. Daarom verwacht ik vrijdag 3 juli flink wat toeschouwers in Uithuizermeeden wat voor ons als RWE Eemsmond-team een extra stimulans moet zijn om FC Groningen zo goed mogelijk partij te geven. ”
Foto: Jan Huizinga Uithuizen