Advertentie


Voetbal Live Stream
Kijken Gratis.
voetballive24.nl Voetbal Uitslagen Live.

Jos Klip (Noordpool.) : ‘De 'Koning van de Blocktackle.’

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Eemsmond Voetbalt

Op woensdag 5 juli staat in Warffum het duel RWE Eemsmond-FC Groningen op het programma. Het duel in Warffum is het negende duel in de historie tussen het RWE Eemsmondteam en de eredivisionist dat ook dit seizoen onder leiding van Ernest Faber staat. De RWE Eemsmond-selectie is ook dit jaar weer samengesteld uit spelers van de 7 voetbalverenigingen uit de gemeente Eemsmond. Een spelersgroep waarvan de meeste spelers niet allemaal bij het grote publiek bekend zullen zijn. Vandaar dat we komende weken op www.puurvoetbalonline.nl de spelers en staf, naast het verdere nieuws rond de seizoensopening van FC Groningen tegen het RWE Eemsmondteam, via portretjes gaan voorstellen.
image 2017 06 14
Zo als de laatste jaren gebruikelijk speelt het RWE Eemsmondteam ook deze editie van het duel tegen FC Groningen met vaste rugnummers. Dit om de aanstaande toeschouwers van deze negende RWE Eemsmond-FC Groningen via portretjes op Puurvoetbalonline te laten wie er onder welk nummer actief is. Waar de beide keepers, Jacco Knol en Rodney Ritsema, met het rugnummer 1 spelen zal Jos Klip het rugnummer 2 dragen. Voor de tegenwoordig als uitbater van Bar 't Oale Nust door het leven stappende Jos Klip wordt het duel tegen FC Groningen zijn laatste wedstrijd als voetballer van een standaardteam. De op 22 juni drieëndertig wordende Jos Klip speelde voor drie verenigingen, Usquert, ZEC en Noordpool en zal bij de laatste vereniging verder gaan als speler van het tweede elftal. Dat viel er namelijk te lezen in het interview dat Jos deze week had met de Ommelander Courant .
Waar het voor Jos allemaal als middenvelder begon speelt hij de laatste jaren meer centraal achterin. Maar dat wil niet zeggen dat ‘Kliphuizen’ niet graag mee ten aanval trekt want dat is namelijk iets wat bij Jos past. Als liefhebber kan ik genieten van spelers als Jos Klip die een specialiteit heeft die niet veel hebben. Jos Klip beheerst namelijk de kunst van het perfect uitvoeren van een blocktackle/sliding. In mijn periode als voetballer speelde ik samen met Watze Zwaagman. Dat was ook een speler die deze specialiteit in huis had. Een specialiteit die hem speciaal maakte en wat ook geldt voor Jos Klip. Naast een prima voetballer is Jos verder ook een fijn mens. Heerlijk fanatiek maar ook sociaal en die weet dat het nu allemaal anders is dan toen hij op 15-jarige leeftijd bij de senioren begon. Zijn activiteiten als uitbater van Bar 't Oale Nust en dat laatste zorgen dat hij zijn laatste duel in de ‘schijnwerpers’ op 5 juli zal gaan spelen zodat een op en top voetballer met een duel tegen FC Groningen  op een mooi  podium afscheid mag nemen.