Advertentie


Voetbal Live Stream
Kijken Gratis.
voetballive24.nl Voetbal Uitslagen Live.

Medische staf belangrijk voor trainer Jur Smit.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Eemsmond Voetbalt

Op woensdag 5 juli staat in Warffum het duel RWE Eemsmond-FC Groningen op het programma. Het duel in Warffum is het negende duel in de historie tussen het RWE Eemsmondteam en de eredivisionist dat ook dit seizoen onder leiding van Ernest Faber staat. De RWE Eemsmond-selectie is ook dit jaar weer samengesteld uit spelers van de 7 voetbalverenigingen uit de gemeente Eemsmond. Een spelersgroep waarvan de meeste spelers niet allemaal bij het grote publiek bekend zullen zijn. Vandaar dat we komende weken op www.puurvoetbalonline.nl de spelers en staf, naast het verdere nieuws rond de seizoensopening van FC Groningen tegen het RWE Eemsmondteam, via portretjes gaan voorstellen.
Waar Jur Smit als teamleiders Cos van den Berg en Geert-Jan Zijlstra benaderde zal de medische staf rond het RWE Eemsmondteam bestaan uit Gerrit Hofman en Corné Tuitman.

Profielfoto van Gerrit Hofman
Gerrit Hofman is als verzorger/masseur geen onbekende op de Noord-Groninger voetbalvelden. De in Uithuizen woonachtige Hofman, in het dagelijks leven werkzaam bij Ambulancezorg Groningen, is op dit moment actief binnen Poolster uit Spijk en was daarvoor jarenlang betrokken bij ZEC uit Zandeweer. Maar drie seizoenen geleden werd Gerrit door de naar Poolster vertrekkende Jeroen de Munck benaderd om bij de toen vierdeklasser de rol van masseur/verzorger op zich te nemen.
Profielfoto van Corne Tuitman
Waar Gerrit Hofman dus actief is binnen Poolster geldt voor Corné Tuitman dat hij als verzorger/masseur bij Noordpool actief is. De oud-voetballer van Noordpool volgt een opleiding tot fysiotherapeut en van daaruit werd hij door Jur Smit en teamleider Geert-Jan Zijlstra benaderd voor een rol in het begeleidingsteam van de eerste selectie van Noordpool. Vanuit die samenwerking werd Corné daarom benaderd om, samen met Gerrit Hofman, het ‘medische’ gedeelte voor zijn rekening te nemen. ‘Gerrit loopt al wat jaartjes mee en kennen we allemaal als een kundig iemand waar het gaat om blessurebehandelingen en bijvoorbeeld het tapen van spelers. Iets wat ook Corné prima beheerst zodat ik blij ben dat Gerrit en Corné het begeleidingsteam willen versterken. Want de taak van een verzorger mag, althans dat idee heb ik weleens, door sommige onderschat worden, dat leeft bij mij dus niet,” aldus Jur Smit.