Advertentie


Voetbal Live Stream
Kijken Gratis.
voetballive24.nl Voetbal Uitslagen Live.

Twee 'voetbaldieren'als teamleiders bij RWE Eemsmondteam

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Eemsmond Voetbalt

Op woensdag 5 juli staat in Warffum het duel RWE Eemsmond-FC Groningen op het programma. Het duel in Warffum is het negende duel in de historie tussen het RWE Eemsmondteam en de eredivisionist dat ook dit seizoen onder leiding van Ernest Faber staat. De RWE Eemsmond-selectie is ook dit jaar weer samengesteld uit spelers van de 7 voetbalverenigingen uit de gemeente Eemsmond. Een spelersgroep waarvan de meeste spelers niet allemaal bij het grote publiek bekend zullen. Vandaar dat we komende weken op www.puurvoetbalonline.nl de spelers en staf via portretjes gaan voorstellen naast het verdere nieuws rond de seizoensopening van FC Groningen tegen het RWE Eemsmondteam.

Profielfoto van Cos van den Berg Cos van den Berg
Wat is een trainer zonder teamleiders weet ook trainer Jur Smit die daarom voor de begeleiding van het RWE Eemsmondteam een beroep deed op Cos van den Berg uit Warffum en Geert-Jan Zijlstra uit Uithuizen. Beide mannen zijn geen onbekenden op de Noord-Groninger voetbalvelden waar de op 2 juli 48 jaar wordende Cos van den Berg nog regelmatig als speler van Warffum  4 in actie komt. Verder is Cos de vader van de Noordpool-speler  Nick van den Berg die door trainer Jur Smit is opgenomen in de selectie die het tegen FC Groningen gaat opnemen.
Profielfoto van Geert-Jan Zijlstra Geert-Jan Zijlstra 
Naast de Warffumer is Geert-Jan Zijlstra de andere teamleider die trainer Jur Smit ondersteunt. Waar het voor Cos van den Berg de eerste keer is dat hij tot de staf van het RWE Eemsmondteam behoort is Geert-Jan al een paar keer eerder als teamleider actief geweest. Teamleider wat hij de laatste jaren ook is bij het eerste elftal van Noordpool UFC de club waar ‘Zijl’ nog steeds als een van de betere spelers uit de historie wordt gezien. Geert-Jan was namelijk in zijn actieve periode een speler waar je voor naar de velden ging. Bekvechten met arbiters afwisselen met magistrale acties was het handelsmerk van de rasvoetballer die op latere leeftijd nog weer even in het eerste elftal terugkeerde. Zo heeft Jur Smit dus twee ‘voetbaldieren’ als begeleiders aan zijn staf toegevoegd voor het duel tegen FC Groningen  en wat voor woensdag 5 juli in Warffum op het programma staat.