Advertentie


Voetbal Live Stream
Kijken Gratis.
voetballive24.nl Voetbal Uitslagen Live.

Jacco Knol(Z.E.C.) : ‘Die 20-0 van vorig jaar gaat niet weer gebeuren.’

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Eemsmond Voetbalt

Op woensdag 5 juli staat in Warffum het duel RWE Eemsmond-FC Groningen op het programma. Het duel in Warffum is het negende duel in de historie tussen het RWE Eemsmondteam en de eredivisionist dat ook dit seizoen onder leiding van Ernest Faber staat. De RWE Eemsmond-selectie is ook dit jaar weer samengesteld uit spelers van de 7 voetbalverenigingen uit de gemeente Eemsmond. Een spelersgroep waarvan de meeste spelers niet allemaal bij het grote publiek bekend zullen. Vandaar dat we komende weken op www.puurvoetbalonline.nl de spelers via portretjes gaan voorstellen naast het verdere nieuws rond de seizoensopening van FC Groningen tegen het RWE Eemsmondteam.
                                       image 2016 06 20
Jacco Knol is ook dit jaar gevraagd of hij een van de twee keepers in de selectie van Jur Smit wilde zijn waar de doelman van ZEC positief op reageerde. Met de ploeg uit Zandeweer kende Jacco, na zijn rentree in januari 2016, een zwaar eerste volledig seizoen. Door een smalle selectie en veel blessureleed werd het moeizaam puntjes sprokkelen voor de Zandeweersters en waardoor de doelman meer werk moest verrichten dan hem soms lief was. In de duels dat ik ZEC dit seizoen in actie zag was de doelman steeds een van de sterkhouders in zijn team die heel af en toe weleens wanhopig moet zijn geworden. Want vijf of meer ‘zekere ‘ goals weten te verhinderen is leuk maar als er vervolgens twee ‘holy shit’ ballen invliegen ben je als doelman niet echt blij. Dat overkwam Jacco Knol dit seizoen als doelman een paar keer maar waar je verder van hoorde dat een van de betere keepers van Noord-Groningen weer op de velden was teruggekeerd.

Veel voetballiefhebbers waren daar blij mee want zijn stijlvolle wijze van keepen dat een beetje liefhebber kon genieten van Jacco zijn keeperskwaliteiten. Keeperskwaliteiten die hij ook vorig jaar tegen FC Groningen liet zien en hij er, samen met Corenos-keeper Sven Knot, voor zorgde dat de teller voor Groningen op 20 bleef staan. Door deze uitverkiezing komt Jacco Knol op 5 juli voor de derde keer in actie tegen Groningen. Want niet alleen was hij vorig jaar van de partij maar ook in 2009 tijdens de eerste editie was de toen nog piepjonge doelman actief voor het RWE Eemsmond. Twee keer eerder waarin hij het prima deed en wat de nu ervaren goalie ook op 5 juli absoluut zal willen laten zien.