Advertentie


Voetbal Live Stream
Kijken Gratis.
voetballive24.nl Voetbal Uitslagen Live.

Jur Smit laat zich niet 'afdrogen' door FC Groningen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Eemsmond Voetbalt

Op woensdag 5 juli speelt een selectie bestaande uit spelers uit de gemeente Eemsmond voor het negende achtereenvolgende jaar tegen FC Groningen. De selectie die voor deze negende editie is samengesteld door Jur Smit.  
Profielfoto van Jur Smit

Voor velen op de Noordelijke voetbalvelden is de huidige trainer van Noordpool geen onbekende. Kom je namelijk met de Winsumer ergens op een sportcomplex dan weet je zeker dat hij een groot aantal bekenden tegenkomt. Spelers waar hij in zijn omvangrijke carrière als trainer mee heeft gewerkt. Trainers die hij als collega’s kent of oud-trainers waar hij zelf nog als speler onder actief is geweest, altijd zijn er wel een paar bekende gezichten aanwezig die door het ‘voetbaldier’ uit Winsum  worden herkend.

Dat de stuurgroep ‘Eemsmond Voetbalt’ voor deze editie bij Jur Smit uitkwam  was niet vreemd want in al de voorgaande jaren dat het RWE Eemsmond team tegen FC Groningen speelde was Jur Smit als trainer steeds actief buiten onze regio. Dat zorgde dat zijn naam niet op de ‘radar’ stond binnen de stuurgroep waar sinds zijn komst naar Noordpool  dus verandering in kwam.

Jur Smit tref ik vaak langs de velden en ik  beschouw hem als een van mijn voetbalvrienden. Samen denken we vaak hetzelfde over het voetbal en ook onze wijze van het benaderen van spelers komt aardig met elkaar overeen. Beide zijn we niet van de generatie ‘laptoptrainer’ maar meer van de persoonlijke aanpak. Daarom verbaasde het mij ook niet dat er voor de negende editie van het duel FC Groningen-RWE Eemsmond een op papier prima selectie staat. Een selectie die in staat moet zijn om er voor te zorgen dat het niet zoals vorig seizoen een 20-0 nederlaag  voor het RWE Eemsmondteam wordt. Maar Jur een beetje kennende zal hij er met zijn team alles aan gaan doen om dat te voorkomen. Want om zich te laten ‘afdrogen’ door de eredivisionist uit Groningen  is de Jur Smit namelijk net even te eerzuchtig voor.