Advertentie


Voetbal Live Stream
Kijken Gratis.
voetballive24.nl Voetbal Uitslagen Live.

Een biljartlaken in Zandeweer: Chapeau voor Grico en Hans

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Eemsmond Voetbalt

Een biljartlaken werd het veld van Zandeweer maandag in de Ommelander Courant door Pascal Koolhof genoemd. Een biljartlaken dat ligt te wachten op het duel tussen het RWE Eemsmondteam en FC Groningen.
                 grrrr
                                                                                Grico Wieringa                                                                       
                                                                   Profielfoto van Hans Kooi
                                                                              Hans Kooi


In Zandeweer is Grico Wieringa binnen de voetbalvereniging Z.E.C. degene die als consul verantwoordelijk is voor het wel of niet doorgaan van de duels. Een taak die de vrijwilliger al een groot aantal jaren voor zijn rekening neemt. Consul zijn, weet ik uit de periode dat mijn vader in Eenrum consul was, is geen taak die altijd te benijden is. Soms wordt er met zachte hand een verzoek gedaan of de consul tot een afgelasting wil overgaan. Maar soms gaat dat ook wel op een wat dwingender toon als de nood binnen een team wel heel erg hoog is. Dit seizoen trof ik Grico Wieringa een paar keer en vaak ging het over de dramatische gesteldheid van het de velden op het complex in Zandeweer. Want niet alleen het hoofdveld was in een slechte conditie. Dat was namelijk ook van toepassing op het trainingsveld van Z.E.C.

Ik had dus regelmatig contact met Grico en vertelde hij van het balen van steeds weer te moeten melden dat er weer niet in Zandeweer gespeeld kon worden. Natuurlijk kreeg ook hij de geluiden mee van dat de consul in Zandeweer wel heel snel overging tot het afkeuren van het hoofdveld. Een volstrekt belachelijke opmerking want de consul baalde daar misschien zelf wel het meest van allemaal van. Een consul die ook nog eens een telefoontje kreeg van de KNVB. Want ook in Heerenveen vroegen ze zich af wat er bij de Zandeweer Robben Combinatie met het hoofdveld aan de hand was. Dat was echter een simpel verhaal. De drainagebuizen onder het hoofdveld van Z.E.C.

waren bijna even onvindbaar als de miljoenen die Sepp Blatter in totaal bij de FIFA verduisterd heeft. Een situatie die de consul soms tot wanhoop dreef en helemaal wanneer de weerprofeten weer eens regen voorspelde. Maar nu, een dag voor de match ligt er een prachtig biljartlaken in Zandeweer. Een grasmat waar Hans Kooi in samenwerking met Corrie Smits, beide werkzaam voor de Gemeente Eemsmond, verantwoordelijk voor is en waar Matthias Mulder namens FC Groningen uitermate over te spreken is.

Maar naast verantwoordelijk voor de grasmat zal Hans Kooi ook nog in een andere hoedanigheid actief zijn. Hans Kooi zal namelijk ook als arbiter optreden tijdens de voorwedstrijd G-team Eemsmond- G-team Hoogezand. Niet alleen Hans Kooi zal vrijdag actief zijn want zoals eerder gemeld zal Grico Wieringa als een van de assistent-scheidsrechters van Christian Mulder fungeren.

Twee mannen die hun steentje er meer dan aan hebben bijgedragen dat het veld in Zandeweer er als een biljartlaken bijligt. Want waar Hans Kooi namens de gemeente Eemsmond er wat moois van heeft gemaakt zorgde het consulwerk van Grico Wieringa er voor dat het veld in Zandeweer in de afgelopen seizoen niet helemaal naar zijn mallemiezen werd geholpen.