EKC kan door zege weer naar boven kijken

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zijn de tweede helft van de competitie bijzonder goed begonnen. Zaterdag 13 februari werd op Sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen het hooggeplaatste GSVV The Knickerbockers 2 met 3-2 verslagen waar uit nog met 6-1 van werd verloren. Hiermee krijgt EKC weer de aansluiting naar boven en klassenbehoud.
Profielfoto van EKC Dames
EKC startte met voormalig spits Nicky Bos op doel voor de geblesseerde Anna Buist. Op wat foutjes na keepte zij een goede wedstrijd die menig stadjer aanval onschadelijk maakte. In het begin was de wedstrijd aardig in balans maar naarmate het duel vorderde kwam The Knickerbockers toch meer en meer opzetten. Wel kreeg EKC ook wat mogelijkheden maar het was The Knickerbockers dat in de 25e minuut na een aanval over links keepster Bos verschalkte en de leiding nam: 0-1. Nu moest EKC komen maar het moest ook The Knickerbockers afstoppen dat natuurlijk meer wilde. Toch gelukte het EKC om in de 41e minuut gelijk te komen. Een goede vrije trap van Krista Berghuis werd nog wel door de keepster van de Groningers aangeraakt maar niet genoeg waarna Irene Bos in een kluwen van speelsters voor het doel de 1-1 binnen tikte. De vreugde was groot maar niet voor lange tijd want 3 minuten later wist The Knickerbockers keepster Bos andermaal te passeren toen zij uitkwam: 1-2.
De tweede helft verliep toch geheel anders. EKC stroopte de mouwen omhoog en legde meer vecht- en strijdlust aan de dag. Het drong The Knickerbockers meer terug maar moest nog altijd wel blijven oppassen voor de blauwhemden. Zo moest keepster Bos meerdere malen redding brengen. Aan de andere kant waren er ook kansen voor EKC. Een vrije trap van Krista Berghuis werd gestopt evenals een vrije trap van Janet Toonder en Kim Mulder zag haar bal naast gaan. Coach Robert Benes besloot in de 75e minuut tot een dubbele wissel. Kim Mulder en Marjon Bos werden gewisseld voor Romy Rijzinga en Michelle Koster. Twee minuten later viel de verdiende gelijkmaker. Uit een vrije trap van Janet Toonder was het nu Wendy Reitsma die met een kopbal uit wederom een kluwen van speelsters de 2-2 noteerde. Op zich zou EKC hiermee al tevreden geweest zijn maar het lot was hun nu gunstig gezind. In de 35e minuut gaf invalster Romy Rijzinga naar links de bal af op Janet Toonder die van een geruime afstand uithaalde. De keepster van The Knickerbockers ging volledig de mist in en zo stond EKC ineens met 3-2 voor. Dit zinde de stadjers uiteraard niet en zij zetten dan ook aan. The Knickerbockers was dan ook enkele malen zeer dicht bij de gelijkmaker maar de EKC-defensie en keepster Nicky Bos – die zoals boven gemeld een uitermate verdienstelijk debuut als keepster maakte – hielden het hoofd koel en wisten alles weg te werken als moest één keer de lat uitkomst brengen. Zo trok EKC de 3-2 overwinning over de streep en was de vreugde zeer groot. Na overwinningen op Achilles 1894 (3-2) en Flevo Boys (1-2) was dit de derde overwinning van het seizoen. Nu kan men weer naar boven kijken en wacht komende zaterdag wederom thuis in Kloosterburen (14.00 uur) een mededinger uit de onderste regionen namelijk SPW uit Stadskanaal.