SV Bedum ziet bodem gifbeker nog niet en verliest opnieuw

Geschreven door Thijs Rietvoort op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na 3 nederlagen op rij in competitieverband moest vandaag de reis naar Froombosch gemaakt worden. Het weer bezorgde de spelers tijdens de warming-up al de rillingen en dit was op het veld niet anders. Vanwege een groot aantal geblesseerde en afwezige basisspelers mochten een aantal nieuwelingen hun debuut maken, maar dit mocht niet baten. Op een slecht bespeelbaar veld waren de gastheren feller, gretiger en trokken na 90 minuten ook aan het langste eind.
Profielfoto van SV Bedum Zo1
De eerste wedstrijd viel duidelijk uit in het voordeel van de Bedummers (6-0), maar vandaag was daar geen sprake van. De gasten hadden duidelijk moeite met het veld en werden in de beginfase ook overrompeld door de felheid van de gastheren. Een eerste waarschuwingsschot werd nog gepareerd door een uitstekend keepende Peters, maar even later moest hij toch voor het eerst vissen. Op meerdere stations werd geklungeld door Bedum, waarna de bal voor de voeten van de spits viel. Deze bedacht zich niet, draaide snel en schoot tussen de benen van de verdedigers in de verre hoek, 1-0. In de 20 minuten erna probeerde Bedum er via de counter uit te komen, maar Froombosch won de duels en bleef naar voren drukken. Na een kwartier stond de 2-0 op het bord, nadat een afstandsschot getoucheerd werd door de Lange, waarbij Peters machteloos moest toe kijken hoe de bal over alles en iedereen in het doel stuiterde. Bedum was nog niet wakker en kreeg na 20 minuten ook de derde goal te verwerken. Een voorzet vanaf de zijkant werd goed ingeknikt door de spits van Froombosch, al kreeg hij teveel ruimte van de beide centrale verdedigers. Hierna werd Bedum wakker, ging de duels feller aan en begon ook aan te dringen op de goal van Froombosch. Een doorgebroken Mol werd onderuit gehaald, maar de scheidsrechter wou er niks van weten. Na 35 minuten kreeg Bedum de eerste goede kans, toen Stuive met een sublieme steekball Wal alleen voor de keeper zette. Met zijn zwakkere been probeerde hij hem erlangs te tikken, maar de keeper zat er nog net aan. De wedstrijd kwam in evenwicht en met een 3-0 ruststand trokken beide ploegen de kleedkamers in.
Onvriendelijkheid neemt de boventoon
Na een stevige peptalk kwamen beide teams strijdend de kleedkamer uit. Duels werden tot het randje uitgevochten, wat leidde tot steekspel op het middenveld. Bedum probeerde het heft in handen te nemen, Froombosch gokte vooral op de counter. Na 10 minuten in de tweede helft werd het werken beloond, toen een voorzet met de hand werd getoucheerd door de verdediger van Froombosch. Wezeman maakte vanaf elf meter geen fout, 3-1. Met hervonden moed probeerde Bedum de aansluitingstreffer te forceren, maar de goal viel aan de andere kant. Na arbitrale dwaling kreeg Froombosch een vrije bal op 25 meter van de goal. De spits van Froombosch was alerter dan de verdediging van Bedum, trok naar de eerste bal en met een goede verlengende kopbal plaatste hij de bal in de verre hoek. Bedum kreeg hierna nog 2 goede kansen, maar Wal en Stuive hadden het vizier niet op scherp. De rest van de tweede helft werd het onvriendelijker, waar duels vaak over de schreef gingen en meerdere spelers van het veld gestuurd hadden moeten worden. De scheidsrechter durfde niet in te grijpen, waardoor gemoederen hoog opliepen. Het wijzigde niks aan de score en na 91 minuten ijskoud voetbal moet Bedum de vierde nederlaag op rij noteren.

Zwart randje op de overwinning van Froombosch is het feit dat de spelers van Bedum door supporters en bestuur van Froombosch na afloop geprovoceerd werden, wat leidde tot een idiote rode kaart voor aanvoerder Brands, die de voorzitter op zijn plek wees. Volgende week mag Bedum proberen om in eigen huis de rug te rechten tegen koploper Kwiek.

Conclusie: De eerste 30 minuten werden de duels verloren en was het voetbal niet op aan te zijn, wat leidde tot een onoverbrugbare 3-0 achterstand. In de tweede helft is de rug gerecht, maar kon Bedum niet genoeg creëren om het nog spannend te maken.

Teamprestatie: 5.0. Het missen van een aantal cruciale basisspelers maakt het voetballende aspect minder sprankelend. Toch is de tweede helft eentje die op basis van inzet te prijzen is.

Man of The Match: Lesley Peters. Heeft met een aantal uitstekende acties een grotere score voorkomen.