Futsal Stedum pakt vijfde zege op rij

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De voetballers van Futsal Stedum zijn de laatste tijd op dreef. De ploeg won de afgelopen 4 duels op rij. Op vrijdag 12 februari trad de ploeg aan tegen Vijfje 9. De Struikhal bij het Aclo-Centrum was goed gevuld met supporters van Stedum. Immers de supporters krijgen vertrouwen in hun ploeg en reizen nu zelfs met de uitwedstrijden mee.
Profielfoto van v.v. Stedumdoor Boelie de Sturler
De ploeg moest het deze avond stellen zonder routinier Dick Nieborg (rugklachten) maar gelukkig was de andere routinier Marten Hovenga weer terug gekeerd. Verder stonden de gebruikelijke namen van de afgelopen periode op het wedstrijdformulier en keken de geblesseerden op de tribune mee naar de verrichtingen van de ploeg.
De wedstrijd was nog maar net begonnen of aanwinst Ronnie Medema wist zijn eerste doelpunt voor Stedum te maken. Uit een prachtige aanval wist Diederik Dijk de uit Middelstum afkomstige Medema te bereiken en deze kon simpel binnen tikken. Hierna ging het snel en in mum van tijd stond er 0-3 op het bord. Echter hierna trad er enige verslapping op waardoor het ineens zomaar 2-3 stond. Stedum zette echter weer een tandje bij en al snel stond het weer 2-5. Hierna zorgde doelman de Sturler persoonlijk voor de 3-5. Hij wilde de bal spelen maar schoot tegen de tegenstander aan waardoor de bal in de goal rolde. Hij excuseerde zich voor zijn fout. Overigens herstelde hij zich hierna knap met een paar goede reddingen. Het duel golfde wat heen en weer en zo werd de rust bereikt met een 5-7 tussenstand.
In de 2e helft gooide Stedum de turbo er op en vooral Matthijs Colstee had het op zijn heupen. Hij deed mij herinneren aan Robbie Rensenbrink van vroeger want die was net als Matthijs ook zo’n slangenmens. Colstee stuurde menig verdediger het bos in en had zelfs een dubbele panna in het verschiet, waarna deze actie zeker een goal had verdiend. Door deze versnelling  kwam Stedum op een 5-10 stand. Hierna bleef Stedum de betere ploeg maar gunde het Vijfje nog wel 2 goals maar scoorde de ploeg zelf ook nog 2 keer. En zo boekte Stedum zijn vijfde zege op rij en is koploper Winsum voor volgende week gewaarschuwd. Maar het is nog even afwachten of de wedstrijd doorgang kan vinden aangezien nog niet bekend is of iedereen kan. De doelpunten deze wedstrijd werden gescoord door: Matthijs Colstee (5x), Diederik Dijk (3x) en Ronnie Medema, Michel de Graaf, Archelon Quammie en Marten Hovenga.