Voetbal is en blijft een spelletje

Geschreven door Sandra Weidenaar-De Beer op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vanochtend stond de tweede wedstrijddag van de ZaalWinterCompetitie voor de E1 van Corenos op het programma. De tegenstanders van vandaag zouden moeilijke, maar mooie wedstrijden kunnen opleveren. In de auto werd al een pittige discussie gevoerd tussen mijzelf en één van de jeugdleiders van dit team. Volgens mij zou het vandaag meer een leerzame dag worden dan dat er daadwerkelijk om de winst gestreden kon worden. Mijn passagier was echter zeer overtuigd van goede winstkansen voor zijn pupillen. Ik noemde hem nog plagend “Mr. Positivo” en liep fluitend naar de sporthal in Uithuizen.
Corenos
Voor de ingang stond een jeugdleider van De Fivel druk met zijn armen zwaaiend te schreeuwen tegen één van de jeugdleiders van Corenos. Fronsend en vragend keek ik de heren aan. De scheldkanonnade van de meneer van De Fivel ging over de E-ers van Corenos. Het bleek dat hij eerst zijn ongenoegen had gespuid naar een spelertje van de E van Corenos. Gelukkig was het kind zo slim om zijn vader, die op dat moment als coach van de F-jes aanwezig was, te vragen wie die boze meneer was die hem zo gemeen had toegesproken. Vanzelfsprekend sprak de vader desbetreffende jeugdleider aan op zijn ongewenste gedrag. Toen werd de gif-emmer over de vader geleegd. Op dat moment kwam ik vrolijk langslopen en maakte in de loop een opmerking dat hij vooral zijn ongenoegen aan de wedstrijdleiding of organisatie moest melden i.p.v. buiten bij de ingang van een sporthal te lopen schreeuwen. Dat was genoeg reden voor de jeugdleider om dreigend op mij af te lopen tot op een paar centimeter afstand. Even verwachtte ik een knokpartij, maar het bleef beperkt tot de volgende stortvloed van beschuldigingen. Aangezien ik mijn tijd niet met opgefokte, gefrustreerde mannekes wens te verdoen, heb ik mijn schouders opgehaald en mijn weg vervolgd naar de kantine. In de eerste wedstrijd tegen Noordpool E2 begon Corenos voortvarend aan de wedstrijd. Noordpool leek zich in de verdediging te laten drukken en te wachten op de counter. De aanvallen van Corenos belandden op de paal of in de handen van de keeper. Noordpool kwam beter in het spel en de aanvallen kwamen steeds makkelijker in het strafschopgebied van Corenos. Goed overspelen en blijven aanvallen werd beloond met een doelpunt van Corenos. Noordpool verhoogde nog meer de druk en zetten mooie aanvallen op, maar de schoten belandden over de goal en in de handen van de keeper. De eindstand bleef 1-0.
De tweede wedstrijd tegen Poolster E1 leek qua spelverloop veel op het eerste duel. De wedstrijd was spannend om naar te kijken, met veel mooie aanvallen van beide teams. Corenos scoorde met een prachtig 1-2-tje. De vele goede aanvallen van de spelers van Poolster werden gestopt door de verdediging van Corenos, met een hoofdrol voor de keeper.
De laatste wedstrijd tegen KRC/ZEC E1 was op papier misschien wel de makkelijkste, maar door een ruil van de keeper met die van een onmisbare veldspeler, werd het heel spannend om naar te kijken. Als snel kwam KRC/ZEC op een 1-0 voorsprong en gezien de inzet en enthousiasme waren de spelers niet zomaar van plan die voorsprong op te geven. Gelukkig herstelde Corenos vrij snel en wist de achterstand knap om te buigen in een 2-1 overwinning.
Een mooie, knappe prestatie van dit talentvolle team. Volgende week zaterdag is de laatste wedstrijddag van de poulefase.

Bovenstaande komt uiteraard voor rekening schrijfster waarbij ik van het principe uitga dat zolang er geen namen genoemd worden ik verslagen als deze plaats.


Johan