Futsal Stedum zet zegereeks voort

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Net voor de winterstop begon Futsal Stedum eindelijk zijn eerste punten te pakken met 2 mooie overwinningen. Het lijkt erop dat de Stedumers de smaak te pakken hebben gekregen, want na vorige week van de nummer 3 WMC 6 gewonnen te hebben, werd nu nummer 4 Extudiantes in de eigen hal te kijk gezet.
v.v. Stedum door Boelie de Sturler
Stedum begon met de volgende spelers: Michel de Graaf, Diederik Dijk, Matthijs Colstee, Ronnie Medema, Archelon Quammie, Dick Nieborg en Boelie de Sturler. Extudiantes kreeg de eerste kans van de wedstrijd waarbij de bal goed werd teruggelegd maar de ingeschoten bal werd uiteindelijk geblokt door Dick Nieborg. Hierna werd de bal direct naar voren schoot waardoor Diederik Dijk en Matthijs Colstee direct konden counteren en zo de 0-1 op de borden brachten. Hierna ging de wedstrijd gelijk op. Elke keer als de ploeg van de ex-studenten gelijk maakten scoorden de Stedumers weer tegen. Zo werd de ruststand behaald met een 3-3 tussenstand.
In de 2e helft werd duidelijk dat Stedum de betere ploeg was. De ex-studenten hadden eigenlijk in hun aanvoerder slechts een speler die echt gevaar kon stichten. Daarentegen konden de Stedumers over meer surplus aan kwaliteit beschikken. En zo werd de ene naar de andere mooie aanval opgezet. Na zo’n 5 minuten kwamen de Stedumers dan ook verdiend op 3-4 en als de kansen echt benut waren geweest , was de wedstrijd op dat moment al beslist geweest. Exstudiantes wist met een punter nog eenmaal langzij te komen. Maar eigenlijk kon ook het mee gekomen publiek al zien dat Stedum deze wedstrijd zou gaan winnen. De 4-5 was een van de mooiste aanvallen. Het was Michel de Graaf die Diederik Dijk inspeelde. Deze begaafde technicus stuurde zijn verdediger met een balletje achter het standbeen langs het ‘bos’ in. Hierna bediende hij Matthijs Colstee en deze wist Archelon Quammie te bereiken, welke bekwaam afrondde. Hierna drukte Stedum met goede aanvallen door naar 4-7 en was de wedstrijd beslist. Dat beide ploegen hierna nog ieder 1 keer scoorden was meer voor de statistieken. En zo zette Stedum de zegereeks met een 5-8 overwinning voort. De doelpunten deze avond werden gescoord door: Matthijs Colstee (3x), Diederik Dijk (2x), Michel de Graaf (2x) en Archelon Quammie. Komende vrijdag hoopt Stedum uit bij Vijfje 9 de reeks door te trekken. Komt allen kijken in de Aclohal om 21.00 uur.