Marum oefent richting belangrijke fase

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het is deze tijd van het jaar veel improviseren omdat Pluvius vaak een beetje spelbreker is. Toch kun je als je wilt vaak wel even de wei in of de zaal wat bonuspunten zal opleveren voor de tweede seizoenshelft.
SV Marum

Zaterdag even naar Oostwold vertrokken waar Marum 3 tegen Marum A1 oefende op het kunstgras van Pelkaan S. De coaches Thomas Wensink en David Verweij hingen al vroeg aan de telefoon maar op het moment dat Gaveborg groen licht gaf voor het mogen bespelen van de kunstgrasmat was de beslissing snel gemaakt. Voor mij een compliment aan de coaches die ook makkelijk hadden kunnen zeggen we zien volgende week wel weer. Het veld was nog enigszins nat bij de eerste riedel van de scheidsrechter maar gaande de wedstrijd werd het veld alleen maar droger en beter bespeelbaar.
Het werd een sportieve pot met leuk voetbal van beide kanten waar uiteindelijk Marum 3 met de winst ging strijken ondanks dat de A1 veel meer balbezit had maar de kansen niet verzilverde.
Na de wedstrijd waren ze het er allemaal over eens toch even lekker een balletje getrapt en even napraten in de gezellige kantine van Sportpark Gaveborg.

Marum 1 zou in eerste instantie thuis spelen voor de competitie tegen Rijperkerk maar dat viel letterlijk in het water. De schaduwwedstrijd tegen Gorecht ging ook niet door. Dan is het improviseren wat kunnen we nog doen. Knap van het kader Poll en Pranger dat ze om half twaalf nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Be Quick Dokkum op de planner krijgen.
Deze keer reis ik af met gevestigde namen kan ik U zeggen, een ervaring rijker na een aangename toer naar us Heitelan. Veel kennis en intelligentie aan boord waar humor toch ook weer onmiskenbaar nadrukkelijk zijn stempel drukt.
Toevallig zit ik met 3 Friezen in de auto waar ik mij als bastaard moeiteloos bij aanpas .Ik ben namelijk van een Drentse vader, een Friese moeder en geboren in Groningen en je titel is meegeboren. Mijn reisgenoten zijn van vele maatschappelijke markten thuis. Een effectenhandelaar in ruste, een belegger in de pensioenwereld en een international in de metaalverwerking wereld. Tot slot ondergetekende als kleine koopman waarmee de term Multi gezelschap denk ik op zijn plaats is.
Veel maatschappelijke actualiteiten van de dag passeren de revue van Politiek tot Economie ik denk zo hoor je nog eens wat. Wat ik uitfilter is dat ondanks dat ze in Marum wonen dat het Friese bloed wel heel helder blijft kleuren. Resumerend vinden ze toch wel het mooiste aan Groningen dat er ieder uur een trein loopt van Groningen naar Leeuwarden waarvan akte. Voor mij was het mooiste element toch wel de humor wat als een lopende trein de rode draad vormde vanmiddag na een supergezellig voetbal uitje. Marum multifunctionele vrijwilliger Theo Beyert is bereid gevonden om te vlaggen, de selektie is om 14.30 uur compleet en aftrappen op een prima kunstgrasmat is een feit.
Be Quick is een tweede klasser die bivakkeert in de middenmoot dus wederom een mooie tegenstander waar je weer een beetje kan zien waar je staat. Be Quick heeft een mooie ploeg maar ook vandaag doen we voetballend zeker mee.
Onder het toeziend oog van toch weer veel liefhebbers waaronder analist en kenner Opa Boezerooy zien we een aardige pot zich ontwikkelen. Marum heeft even tijd nodig om op te starten maar gelukkig is Dokkum niet scherp in de afronding en blijft de brilstand staan tot na de koffie.
Meerdere wissels hebben plaatsgevonden waarbij we ons afvragen waarom Jordi Swieringa het veld heeft moeten ruimen vooralsnog voorlopig zal later blijken. Jordi speelt prima als cement op het middenveld namelijk iets waar we regelmatig wel wat meer van willen zien.
Marthijn Kuipers komt beter in zijn rol op het middenveld i.p.v als hangende linkerspits. Marthijn pakt een terechte vrije bal mee die op een mooie afstand komt te liggen.
Na de pauze is o.a Noël Kailola binnen de lijnen verschenen die aardig loopt te strooien met gave passes zien we. Marum pakt de bewuste vrije bal mee op plm. 18 meter van het vijandelijke doel.
Hij legt aan, vuurt  en laat het net bijna schroeien, een fantastische vrije bal boven in de kruising verdwijnt achter de kansloze keeper van Dokkum.
We voetballen makkelijk vinden de meegereisde fans over het algemeen en hoeven weinig onder te doen voor Be Quick. Toch zie je dat Be Quick strijdbaar blijft wat een mooie eigenschap is terwijl het een vriendschappelijke pot is.
Be Quick breekt door op links loopt samen met een verdediger van Marum de 16 binnen en schiet eigenlijk ongehinderd de bal binnen. Eigenlijk zou je onderweg de verdedigende trekker over moeten halen en de loopaktie en doelkans stoppen maar dat gebeurt niet dus 1-1 staat.
We blijven gaan, weer mooi om te zien moet ik zeggen en velen met mij. Naast me hoor ik een mooi leermoment voor Marum is hoe de nummer 3 van Be Quick tot twee keer toe op snelheid wordt geklopt maar met een prima sliding puur op wilskracht de bal afpakt. Dit is verdedigen waarbij je de trekker overhaalt als een overtuigde strijder in the army. Het zal 1-1 blijven na een mooie pot dat moet gezegd met een compliment aan keeper Mechiel van Valen die Marum vandaag overeind houdt met een prima gekeepte wedstrijd.
Kader P en P lekker bezig een compliment vandaag dat jullie de wei in zijn geweest want de degens moeten geslepen worden in deze periode van de competitie .Resumerend kunnen we stellen dat we met plezier de reis naar Dokkum hebben gemaakt als supporters. Zaterdag is het inhalen op Marumnello met een kraker tegen de nummer een in de competitie Grootegast.
Dinsdag speelt Marum 2 uit tegen Grijpskerk 2 aanvang 20.15 uur.
Zaterdag a.s Marum 1 tegen Grootegast aanvang 14.30 op Marumnello.