Futsal Stedum trekt goede lijn na winterstop door

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Net voor de winterstop wist het zaalteam van Stedum 2 wedstrijden achter elkaar te winnen waardoor de laatste plaats verlaten werd.
v.v. Stedumdoor Boelie de Sturler
In de winterstop heeft Stedum zich geroerd op de transfermarkt en heeft het Ronnie Medema weten te strikken.  Het is maar goed dat het dit heeft gedaan want inmiddels is Andre Swieringa met knieproblemen in de ziekenboeg beland waarbij de diagnose niet goed te noemen is waardoor het einde seizoen is. Ook Tiemen Dijk is nog herstellende van een beenbreuk maar op de weg terug. Verder zitten Randy Bolhuis (ribben) en Robbert Slager (operatie) nog in de ziekenboeg.

Op 29 januari begon Stedum aan de 2e helft van het seizoen zonder deze geblesseerde spelers. En door werk en vakantie waren Marten Hovenga en Dick Nieborg afwezig. Hierdoor trad Stedum aan met de volgende spelers: Michel de Graaf, Matthijs Colstee, Diederik Dijk, Wolter van Zanten, Archelon Quammie, Ronnie Medema en Boelie de Sturler waarbij Ronnie zijn debuut maakte.

Tegenstander deze avond was WMC 6 en van deze tegenstander was eerder met 11-1 verloren na een 2-1 ruststand.  De verklaring hiervoor was afwezige spelers en dramatisch spel. Dit wilde Stedum deze avond recht trekken. De ploeg schoot uit de startblokken en binnen het kwartier was de stand al 5-0 door doelpunten van Wolter van Zanten (2x), Matthijs Colstee (2x) en Michel de Graaf. Dit alles werd met goed spel behaald. WMC wist voor de rust slechts 1 keer te scoren waardoor Stedum met een riante stand de rust in ging. En wie zal het zeggen, maar misschien zorgde deze tussenstand er wel voor dat de echte scherpte er de 2e helft niet was. Want zo makkelijk de doelpunten in de eerste helft vielen zo lastig ging dat in de 2e helft terwijl de kansen er wel waren. WMC rook hierdoor zijn kansen en wist vrij snel de 5-2 te scoren. Hierna zorgde Wolter van Zanten nog voor 6-2. Maar hierna kwam WMC snel op 6-5 en mocht Stedum blij zijn dat de Sturler nog menig bal wist te redden waardoor het hierbij bleef. Met nog zo’n 5 minuten kwam Stedum gelukkig weer op een marge van 2 door Matthijs Colstee. Maar met een minuut op de klok kwam WMC weer op 7-6 en werd het nog spannend. Maar gelukkig wist Stedum uiteindelijk verdiend te winnen en is de goede lijn na de winterstop doorgetrokken en heeft Stedum weer aansluiting met de subtop.