SV Bedum is spoor compleet bijster en verliest ook van Warffum

Geschreven door Thijs Rietvoort op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op een grijze zondagmiddag speelde zich een waar debacle af voor zowel de spelers, staf en toeschouwers op Sportpark Bedum. Na twee nederlagen op rij tegen directe concurrenten FVV en Blauw – Geel ’15 moest vandaag herstel plaatsvinden tegen laagvlieger Warffum, maar dit heeft er nooit ingezeten. De ploeg van Visser oogde inspiratieloos, flets en maakte gedurende de gehele wedstrijd geen aanspraak op 3 punten.
Profielfoto van SV Bedum Zo1door: Thijs Rietvoort
De vaste toeschouwers van Bedum weten dat er op eigen veld altijd wel wat te genieten valt, maar men stond gedurende 90 minuten vandaag met de handen in het haar. De thuisploeg werd op eigen helft vast gezet en kwam er maar sporadisch uit. Warffum zette, qua voetballendvermogen, hier niks tegenover maar speelde wel met inzet en enthousiasme. Dit was genoeg om de ploeg van Visser te overrompelen. Na meerdere gevaarlijke situaties voor het doel van Bedum, viel het doelpunt totaal onverwacht aan de andere kant. Een handsbal zorgde ervoor dat de thuisploeg op voorsprong mocht komen. Nadat de eerste inzet afgekeurd wegens te vroeg inlopen, bleef Wezeman koel en liet ook in de tweede poging de keeper kansloos, 1-0. Lang kon Bedum niet genieten van de (onverdiende) voorsprong, want een uitbraak via de zijkant zette de thuisploeg te kijk. Een goede steekbal was voldoende om de flankspeler voor de keeper te zetten, die vervolgens Heemstra simpel verschalkte met een stift, 1-1. De malaise werd compleet vlak voor rust, toen een vrije bal van 35 meter niet gecontroleerd kon worden door Heemstra en de spits van Warffum was er als de kippen bij om de 1-2 ruststand op het bord te zetten.

De tweede helft begon met twee wissels (Baarda voor Wal en van der Tuuk voor Gall) en dit leek in het begin zijn vruchten af te leveren. Bedum begon te voetballen op de helft van de tegenstander en dit leidde ietwat gelukkig tot de 2-2. Een hoge bal voor van Smit werd losgelaten door de keeper en in de draai noteerde van der Tuuk zijn goal. Ook slechte wedstrijden moet je kunnen winnen en de ploeg van Visser kreeg wederom de ideale kans hiervoor. Een overtreding binnen de zestien bracht de bal opnieuw naar de stip. Smit stapte naar voren, schoot hard op de paal om vervolgens de rebound zelf binnen te tikken. Conclusie: dood object neemt deel aan het spel, afgekeurd. Het paste eigenlijk precies in het spelbeeld, waar niks lukte. In het resterende gedeelte van de tweede helft voltrok de nachtmerrie zich compleet, toen meerdere kansen op een derde treffer gemist werden. Warffum deed het wat dat betreft beter en schoot zich via een penalty en een afstandsschot naar een voorsprong. Van Dijk kwam nog binnen de lijnen, nadat Stolwijk met een op het oog zware enkelblessure naar de kant moest. De scheidsrechter, die uitstekend floot, vond het na de 3-5 wel genoeg en beëindigde het duel na 92 minuten. Na het laatste fluitsignaal veroordeelt SV Bedum zich met drie nederlagen op rij tot een grijs seizoen, waarin niks meer behaald kan worden. De ploeg is zichzelf kwijt en kan alleen zichzelf aankijken wat betreft de tegenvallende prestaties.