SV Bedum verliest wedstrijd, gezicht en competitiekansen bij Blauw-Geel ‘15

Geschreven door Thijs Rietvoort op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Tijdens onze vooruitblik op deze wedstrijd kwamen we tot de conclusie dat er wel degelijk wat te halen viel voor de paarshemden op bezoek bij directe concurrent Blauw – Geel ’15. Wat zich echter afspeelde op het veld was uitermate pijnlijk voor iedereen die SV Bedum een warm hart toedraagt. Collectief falen leidde een grote nederlaag in, die door dreunde in elke speler en toeschouwer.
Profielfoto van SV Bedum Zo1
De missie was duidelijk voor Bedum, niet verliezen om het spannend te houden. Het moest eigenlijk winnen zodat je de directe kandidaat voorbij gaat en zelf de beste papieren hebt voor de 3e plek. Dit zat er echter vanaf minuut een niet in. De gastheren waren feller, alerter en combineerden beter dan een geïntimideerd Bedum. De frustratie zat vooral in het niet kunnen vinden van elkaar, het creëren van kansen en het vele onnodige balverlies. Bedum gokte vooral op opportunisme, iets wat we niet gewend zijn. Blauw – Geel kreeg na 10 minuten de wedstrijd steeds meer onder controle. Dit leidde tot de 1-0, nadat de verdediging van Bedum de bal niet goed kon wegwerken en vanuit de 2e lijn mocht de instormende middenvelder ongehinderd raak knallen. Hierna zakte Bedum helemaal weg en hier maakte de gastheren dankbaar gebruik van. Een onterecht gegeven vrije bal op rand 16 werd langs de muur gekruld voor de 2-0. Hierna ging het centrale duo van Bedum twee maal verschrikkelijk in de fout en de rappe voorwaartsen tilden de stand na 30 minuten naar 4-0. Een verschrikkelijke fluitende scheidsrechter moest het hierna ontgelden, iets wat achteraf gesteund werd door de gastheren. Na drie kwartier voetbal verliet Bedum gedesillusioneerd het veld, duidelijk aangeslagen door de score en het spelbeeld.
Poging tot eerherstel
Helder werd gewisseld en Wezeman mocht zijn plek rechtsback overnemen. Ondanks een stevige toespraak en hervonden moed wijzigde het spelbeeld niet. Kort na de pauze kreeg Bedum nog een dreun te verwerken, nadat de rappe linksvoor van Blauw – Geel (in buitenspel positie) de diepte in dook en de bal strak voor gaf. De spits van de geelhemden hoefde de bal alleen binnen te lopen. Ondanks het vlagsignaal besloot de armetierige scheidsrechter de goal toch goed te keuren. Hierna maakte keeper Lankman nog een aantal steekballen onschadelijk, maar mocht even later toch de bal weer uit het net vissen. Een hoge bal werd wederom niet aangepakt door Stolwijk, de spits pikte de bal dankbaar op en lobde hem over keeper Lankman heen, 6-0. Na een dubbele wissel (Gall voor Mol en Wal voor Ahlers) kwam de wedstrijd tot rust, waarna Bedum ook wat meer aandrong. Het was duidelijk dat Blauw – Geel de teugels liet vieren en zo kwam ook Bedum op het scorebord. Een corner werd binnen geknikt door Brands en na een Schwalbe aan Bedum kant mocht ook Smit vanaf de penaltystip op het scorebord komen. Het laatste woord was aan Blauw – Geel, die de eindstand bepaalde met een bekeken schuiver, 7-2. Bedum moet weer op zoek naar zichzelf en mag volgende week een poging tot eerherstel doen wanneer Warffum op bezoek komt.