Marum toont karakter op de tweede avond van het prestigieuze Leekster Voetbalgala in Leek.

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

n de tweede  ronde van  het  Leekster Voetbalgala toonde SV  Marum karakter door zich met drie overwinningen te plaatsen voor de finaleavond op zaterdag 9 januari in de Topsporthal in Leek.
SV Marum
De mannen van Poll en Pranger moesten het de tweede ronde opnemen tegen vv Roden, Gomos uit Norg en de Griffioen uit Oosterwolde. Zeer gerespecteerde tegenstanders met veel voetbalkwaliteiten.
Marum had volgens de media niet geweldig gepresteerd op de eerste avond van een prachtig toernooi. Daar valt wat voor te zeggen als je uit 4 wedstrijden 7 punten haalt.
Toch is het ieder jaar zo dat Marum naarmate de tegenstanders beter worden beter gaat presteren. De eerste wedstrijd is  tegen vv Roden,  met o.a Leekster Eagles coryfee Freddy van der Velde in de gelederen. Even aftasten maar Marum pakt al snel veel balbezit en heerst in deze wedstrijd. Een aktie van de zieke Marc Boonstra wordt per ongeluk door Freddy van der Velde in eigen doel gewerkt en Marum staat op 1-0. Ik schrijf dit even op en hoor direct na de aftrap Roden juichen als blijkt dat Vincent van Santen gelijk heeft gemaakt,1-1.
Marum pakt het goed. Na een aardige aktie van Harke Kalfsbeek kan Daniël Laturiuw de 2-1 binnenprikken. Een speler van Roden krijgt onterecht geel is mijn mening want er gebeurde niks. Uit een omschakelmoment scoort Roden met man minder 2-2 door Van der Velde.Harke Kalfsbeek pakt even flink door en peert een bal in het dak van Roden: 3-2. Een mooie aktie van een primas spelende Daniël Laturiuw zorgt voor een 4-2 eindstand zodat de eerste driepunter binnen is.
Het tweede duel is tegen de Gomos uit Norg. Een team wat zeer veel energie op de mat legt en een beetje Duits speelt. Ze hebben niet eerder verloren als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Gomos heeft 3-3 gespeeld in hun eerste wedstrijd na met 3-1 achter te hebben gestaan dat zegt genoeg. Marum pakt weer veel balbezit. Marum raakt paal en lat en is voor mijn gevoel niet superscherp of misschien een beetje te veel concentratie. Siegers van Gomos onderschept een bal en scheert de bal voorlangs. Marum is dus gewaarschuwd. Maar de Marumers spelen er wel voor met de vanavond voor Marum debuterende en goed spelende Jurn Wagenaar in de gelederen. Jurn speelt in dienst van het team met een grote actieradius en ook dat ben je nodig in de mix. Verdere zorgen Erwin Niezemuller en Daan Assink ook voor cement in het team als we de over actieradius hebben.
Harke Kalfsbeek geeft gas en na een aktie schiet hij de bal netjes binnen: 1-0. Marum pakt meerdere kansen maar het is het steeds net niet. Dan heeft Erwin Bandringa het even op zijn heupen waar we, althans dat zegt mijn gevoel, we op 9 januari meer van gaan zien. Hij passt de bal op de vrijstaande Marc Oldewarris die de 2-0 eindelijk binnen tikt. Gomos maakt de aansluiter en met een 2-1 stand is Marum kwetsbaar.
Dan zien we een paar mooie aktie's van de ook prima spelende Noël Kailola die een hele mooie aanval opzet die net naast het doel eindigt. Harke Kalfsbeek zorgt voor 3-1 en stelt daarmee de drie punten veilig, althans dat denken de supporters van Marum. Gomos, zo zei ik al, is een beetje(positief) Duits want ze maken de 3-2. Keeper Menno Snip zorgt er met prima keeperswerk voor dat Marum prima overeind blijft. De Marumers creëren zich nog een paar prima kansen maar als de referee fluit is het 3-2 en zijn er zes punten gescoord.
Laatste wedstrijd is tegen de Griffioen een Friese ploeg met ook weer veel beleving. Marum is al geplaatst voor de finaleavond en dat is te zien aan het spel van de geelhemden. Men speelt niet met de passie uit de eerste twee partijen wat we naar ik aanneem op de finale avond extra toevoegen. Deze wedstrijd is een van de een wil niet en de ander kan niet lijkt het wel. Het is een beetje mager wat we het publiek te zien krijgt maar Noël Kailola maakt dan op aangeven van Daniël Laturiuw 1-0. Marum speelt slordig de wedstrijd uit maar aan het einde zorgt Daniël Laturiuw nog voor de 2-0. Marum is klaar voor de finaleavond waar het in de eerste wedstrijd tegen VAKO uit Vries zal spelen. Een ploeg dat als een niet te onderschatten tegenstander mag worden gezien.