Favorieten probleemloos naar laatste acht LVG

Geschreven door Erik Ebbinge. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De favorieten Marum, VEV’67 en FC Grootegast hebben zich zaterdagavond probleemloos geplaatst voor de kwartfinales van het Leekster Voetbalgala.  Ook De Griffioen, HFC’15 (za), VAKO, DIO Oosterwolde en Boerakker bereikten de laatste acht. 

Leekster Voetbalgala
Zaterdagavond werden in het volgepakte Sportcentrum de laatste poulewedstrijden gespeeld. Marum won alle wedstrijden in Poule P. Tweede werd De Griffioen, voor Roden dat daardoor verrassend werd uitgeschakeld. In Poule Q toonde VEV’67 zich de beste. De Leeksters werden ongeslagen poulewinnaar. HFC’15 (za)eindigde als tweede, voor Grijpskerk en Actief, die net tekort kwamen. Poule R was een prooi voor DIO Oosterwolde dat ongeslagen bleef. VAKO kwalificeerde zich als nummer twee. De Vriezenaren wezen in de cruciale wedstrijd SVMH terug. FC Grootegast won met overmacht Poule S. Boerakker streed met Oerterp en ONR om de tweede plaats. Boerakker besliste de strijd tegen ONR dat puntloos onderaan eindigde. Oerterp, vorig jaar nog halve finalist, verloor twee wedstrijden en bereikte daardoor de laatste acht niet. De tweede ronde werd bekeken door 1300 toeschouwers, evenveel als vorig jaar. In de kwartfinale twee clubs uit Oosterwolde, DIO en De Griffioen, die het in de onderlinge wedstrijd moeten uitvechten. De verliezend finalist van vorig jaar, Marum krijgt te maken met VAKO, VEV’67 treft streekgenoot Boerakker en FC Grootegast moet het opnemen tegen het verrassende HFC’15 (za).
Programma kwartfinales Gala-avond (komende zaterdag 9 januari):
Marum-VAKO (18.10 uur)
De Griffioen-DIO Oosterwolde (18.40 uur)
VEV’67-Boerakker (19.15 uur)
HFC’15 (za)-FC Grootegast (19.45.uur)
Tijden onder voorbehoud
Topscorers A-toernooi (tot zaterdagavond): Sjors Otter (DIO Oosterwolde) 14, Jeroen Beerlings (FC Grootegast) 12, Rick Buma (FC Grootegast) 11

Voor overige informatie: www.lvgala.nl