Sterk Viboa met Warffum door in Energiewacht Hogeland Cup

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In een vreselijk spannende poule mochten VIBOA en Warffum zich dinsdagavond de grote winnaars noemen van poule A3 in de Energiewacht Hogeland Cup. Toen de rookwolken na 22.30 uur waren opgetrokken moest er echter wel een rekenmachine aan te pas komen om de halve finalisten definitief te bepalen. Daar zat GEO sowieso niet bij. Zij hadden zich afgemeld en werden vervanger door een Groninger All-star team. Die finishten echter knap als tweede.
Hogeland Cup
In tegenstelling tot vorig jaar was VIBOA gisteravond wel met de sterkst mogelijke selectie naar Uithuizen afgereisd. Een keuze waar iedereen blij mee was, want de Winsumers lieten het publiek regelmatig applaudisseren. Dat begon al in het openingsduel met de Groninger All-stars, die in een fraaie 4-4 eindigde. De Groninger All-stars, die zich ongeacht hun klassering uiteindelijk niet konden plaatsen voor de halve finaledag, lieten zien over veel zaalvoetbalkwaliteiten te beschikken. Op papier was SV De Heracliden de voornaamste gegadigde om zich naast VIBOA te plaatsen voor de halve finaledag. Toch gingen de Meisters in hun openingsduel met 1-0 onderuit tegen de Groninger All-stars en daar baalde de blauw-zwarte formatie zichtbaar van. Warffum, dat zich had geplaatst vanuit het B-toernooi, startte met een knappe 1-0 zege op Middelstum. Gert Jan Dijkhuizen zorgde voor de enige treffer en die zege mocht toch wel een kleine surprise worden genoemd.

Beste kaarten

Al gauw werd duidelijk dat het openingsduel van de avond tussen VIBOA en de Groninger All-stars het uiteindelijk topaffiche van de avond was. Na deze remise wonnen beide ploegen al hun overige duels en was het wachten welke ploeg zich met VIBOA plaatste voor de halve finales. Daarvoor leek SV De Heracliden de beste kaarten te hebben. In het slotduel van de avond namen de Meisters een even verrassende als snelle 3-0 voorsprong. Het tij keerde echter toen veldspeler Rick Schaaphok doelman Germen Bouwman afloste en als meevoetballende keeper ging spelen. In mum van tijd werd het daardoor 3-6 voor de Winsumers. Zij leverden met George Goguadze (vier treffers) ook de topscorer van de avond. VIBOA en de Groninger All-stars eindigden met tien punten en een doelsaldo van +9 gelijk, maar VIBOA mocht zich vanwege de gescoorde goals (17-8 om (16-7) poulewinnaar noemen. De gescoorde goals gaven ook de doorslag bij de tweede halve finalist. Warffum, Middelstum en SV De Heracliden eindigden allemaal gelijk met drie punten en een doelsaldo van -6. Ook het onderlinge resultaat was gelijk. Warffum mag zich zaterdagmiddag echter in de halve finale melden vanwege het aantal gescoorde goals (6-12). Daarmee troefden zij SV De Heracliden (5-11) en Middelstum (4-10) af. VIBOA zien we zaterdagavond terug in Uithuizen.

Zie ook Facebook.com/HogelandCup

Zie ook Twitter.com/HogelandCup