VVSV''09 verliezer in slechte wedstrijd

Geschreven door Ingmar Vos op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Slechte duels, niet goed uitverdedigen en veel balverlies. Dat is waar beide partijen in de wedstrijd tussen hekkensluiter VVSV’09 en Boornbergum last van hadden. Ook het slechte kleiige veld speelde parten. De Friezen uit Boornbergum wisten na een toch spannende tweede helft de drie punten te pakken.
image 2015 12 26 1
 Spelmoment uit duel VVSV'09 -Boornbergum
Bron Ommelander Courant Verslag en foto: Ingmar Vos


Door maar liefst vier afwezige spelers stond er een heel ander VVSV op het veld als in de wedstrijd tegen Zeester. Gele kaarten die in die wedstrijd waren gegeven betekende dat ze tegen Boornbergum drie spelers niet op mochten stellen door schorsingen. Keeper Peter de Boer zou deze wedstrijd in het doel beginnen doordat Roelof Kruisenga tegen Zeester wat blundertjes had. In de warming-up raakte hij echter geblesseerd en moest alsnog Kruisenga onder de lat. Met wat leenspelers en reserves had trainer Jaap van der Ploeg een leuk ploegje samengesteld en kon de wedstrijd met een enig gerust hart beginnen.

Éénrichtingsverkeer

Al vroeg in de wedstrijd bleek dat de thuisploeg niet opgewassen was tegen het veel jongere en fittere Boornbergum. De gasten kregen al snel de nodige kansen. Deze wisten zij echter niet te benutten. Toch was het VVSV dat de eerste grote kans kreeg. Hielke Mulder schoot de bal voor het doel maar de bal veranderde van richting waardoor hij bijna in het doel belandde. Keeper Thom van der Heide van Boornbergum kreeg nog net zijn hand tegen de bal waardoor hij niet in het doel belandde. Niet veel later waren de gasten dichtbij een doelpunt na een lage corner die door Bauke de Vries net over het doel werd gewerkt. Door uitstekend keepen van de VVSV doelman werd er tot aan de 28e minuut niet gescoord. Door het slecht wegwerken van de bal kreeg Remco Postma de bal in zijn voeten. De 1 op 1 die volgde met de keeper van de gastheren won hij met de 0-1 tot gevolg. Niet veel later was het Harm van der Meer van de uitpartij die een schot op doel waagde. Hier had Roelof Kruisenga een goed antwoord op. Niet veel later was het weer Kruisenga die zijn ploeg knap redde van een goal. De Vries kreeg de bal vanuit een hoekschop hoog voor zijn voeten. Zonder twijfelen volleyde hij de bal richting het thuis doel. De frustratie van Boornbergum ging zich tegen het einde van de eerste helft uitten in lelijke overtredingen. In het begin liet de scheidsrechter ze nog lopen met een waarschuwing. Veenstra van de gasten was de eerste die op de bon werd geslingerd. Kort voor de theepauze was het Patrick Fiene van Boornbergum die de 0-2 op zijn naam zette. In eerste instantie werd de bal over de doelman van VVSV heen gewerkt maar van de lijn gehaald door een verdediger. In de rebound werd de bal hard op de lat geschoten. De derde poging ging er uiteindelijk in na het hard inschieten van Fiene.

Versterkte as

VVSV trainer Jaap van der Ploeg wisselde in de rust Martijn Claassen voor Patrick Rienks. ‘Ik wou de as versterken om de bal wat makkelijker naar voren te krijgen’ aldus Van der Ploeg. Slechts zeven minuten na rust lag de bal al in het doel van Boornbergum. Aanvoerder Jaap Tuma gaf de bal mooi op Michel Veldman die bal achter keeper Van der Heide schoot. De tweede helft was al na tien minuten veel interessanter dan hele eerste helft. Het spel was sneller, scherper en beter aan beide kanten. Een veel te hoog geheven been van een Boornbergum speler kwam hard in de maag van invaller Rienks met een gele kaart tot gevolg. ‘Een mooi verjaardagscadeautje’ werd er door de Boornbergum wissels gegrapt. Grote kansen bleven tot de zeventigste minuut uit. Hielke Mulder van de thuisploeg gaf de bal knap hoog voor het doel. Keeper, aanvaller en verdediger kwamen in het duel om de bal met elkaar in botsing met een rugblessure tot gevolg voor een Boornbergummer. Een tackel die veel te laat kwam leverde Boornbergum zijn derde gele kaart op. Door boos reageren kreeg ook Steigstra van VVSV een gele kaart wat hem een schorsing op levert. Bauke de Vries scoorde nog een keer voor Boornbergum. Maar omdat hij zijn verdediger vast hield werd het doelpunt afgekeurd. Keeper Kruisenga van VVSV moest nog één keer in actie komen toen een aanvaller van de gasten door de verdediging brak.

* VVSV’09 – Boornbergum’80: 1-2 (0-2). 28. Postma 0-1, 42. Fiene 0-2, Veldman 1-2. Gle kaarten: Steigstra (VVSV’09), P. Veenstra, De Vries en H. Veenstra (allemaal Boornbergum). Scheidsrechter: G. Van Duinen uit Appingedam.

VVSV’09: Kruisenga; Muller (58. Venhuizen), Van der Veen, Meijer, Claassens (45. Rienks); Veldman, Buiting, Kooi; Tuma (75. Van Straten), Mulder, Steigstra.

Boornbergum’80: Van der Heide; H. Veenstra, Van der Meer, Braam, Fiene, Postma, De Vries, Lindeboom (83. Bruinsma), Pieksma, P. Veenstra (90+4 Van der Woude), Rispens (67. Terlouw).