SIOS maakt indruk op Energiewacht Hogeland Cup

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In de afsluitende poule van het B-toernooi van de Energiewacht Hogeland Cup, poule B4, hield SIOS een galavoorstelling. De ploeg incasseerde maar twee tegengoals, maakte er zelf 23 en kwalificeerde zich als poulewinnaar voor het A-toernooi. Noordpool UFC zat in diezelfde poule nog op het vinkentouw om zich als beste nummer twee van het B-toernooi te plaatsen voor het A-toernooi, maar deze eer ging – na wat rekenwerk – naar Holwierde.
Hogeland Cup
,,Wat doen jullie in vredesnaam op dit B-toernooi, jullie horen hier totaal niet thuis’’, sprak een Usquert-speler SIOS-aanvoerder Reinder Haaksema toe, vlak nadat SIOS de Usquerters met 9-0 had opgerold. ,,Tja, wij voetballen op het veld ook gewoon in de vijfde klasse’’, was het logische antwoord van Haaksema. Het gaf de verhoudingen dinsdagavond in sporthal De Mencke, die overigens goed bezocht werd, aardig weer. SIOS won alle duels betrekkelijk eenvoudig en rekende in het slotduel af met Noordpool UFC, dat voor de onderlinge twist eveneens 9 punten had verzameld. In hét topduel van de avond tegen de Uithuizers nam de ploeg uit Sauwerd een vroege voorsprong, om die pas een paar minuten voor tijd te verdubbelen. In een aantal hectische slotminuten liep SIOS verder weg van Noordpool UFC, terwijl de tussentijdse aansluitingstreffer van Johan Kluin te laat kwam: 1-4.
Spannend
Ook op deze avond had de organisatie te kampen met twee afmeldingen. In deze poule waren oorspronkelijk Ezinge en Farmsum ingedeeld, maar zij zagen zich genoodzaakt om zich uiteindelijk toch af te melden. Gelukkig werden het zaalvoetbalteam van COVS (Centrale Organisatie van Voetbal-Scheidsrechters) en een Meister All-star team (uit Uithuizermeeden) bereid gevonden om deze plekken op te vullen. Team COVS eindigde uiteindelijk laatste met één punt, gevolgd door het Meister All-star team met drie punten. Usquert sprokkelde vier punten bijeen en werd derde. Voor Noordpool UFC was het nog even spannend of men als beste nummer twee van het B-toernooi doorging, maar na afloop van de avond werd duidelijk dat dit Holwierde werd. De organisatie had, omdat in twee van de vier B-poules twee vervangende teams meededen, besloten om in alle poules de resultaten tegen de nummers vier en vijf uit de poule te laten vervallen. In die nieuwe rangschikking plaatste Holwierde (doelsaldo 0) zich nog voor Froombosch (-1), Noordpool UFC (-2) en Rood Zwart Baflo (-3) zich dus ook voor het A-toernooi.
Twee poules
Het A-toernooi gaat woensdagavond 23 december van start, wanneer Corenos, De Fivel, NEC Delfzijl, Appingedam en de zondagtak van SV Bedum het tegen elkaar zullen opnemen in Uithuizen. Tegelijkertijd zal er in de Ripperdahal te Winsum ook weer een poule van het damestoernooi gespeeld worden. Daar binden de dames van De Fivel, SIOS, Corenos, Holwierde en EKC de strijd aan. In beide poules wordt er om 19.00 uur afgetrapt.

Zie ook Facebook.com/HogelandCup

Zie ook Twitter.com/HogelandCup