SV Bedum en Warffum door in Hogeland Cup

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

             
           

   
Energiewacht Hogeland Cup: ook SV Bedum (zo) en Warffum ronde verder
Er rustte zaterdag een smetje op de twee poules van de Energiewacht Hogeland Cup die afgewerkt werden in het B-toernooi. In zowel poule B2 als B3 kreeg de organisatie te maken met relatief late afmeldingen en dat devalueerde het toernooi. Plaatselijke jeugdteams, die niet meestreden om te prijzen, vulden de opengevallen plekken op. Uiteindelijk wisten SV Bedum (zo) en Warffum hun poules met louter zeges winnend af te sluiten.
Profielfoto van Merijn Slagter
Zaterdagmiddag zou worden gestart met poule B3. Hoewel de organisatie op dat moment al op de hoogte was van het late afmelden van Harkstede, kwam daar enkele minuten voor de eerste wedstrijd nog één van SV Onderdendam bij, toen telefonisch werd geïnformeerd waar de ploeg bleef. Een domper, waardoor in de rangschikking werd besloten dat SV Onderdendam al haar duels reglementair met 3-0 zou verliezen. Dat weerhield de overige ploegen er overigens niet van om er toch een spannende poule van te maken. Als vervanger van Harkstede was op de valreep nog een B-juniorenteam uit de regio van Uithuizen gestrikt. Zij speelden onder de vlag van Noordpool UFC B en daar was iedereen blij mee. Dat de jonge voetballers echter niet waren opgewassen tegen de zondagtak van SV Bedum, SV Woltersum en Holwierde, bleek al gauw.

Niet slagvaardig

Deze drie laatstgenoemde ploegen maakten er een zeer interessant schouwspel van. De onderlinge duels tussen SV Bedum (zo), Holwierde en SV Woltersum waren erg spannend en op basis daarvan kon al worden gesteld dat het niveau van het B-toernooi al iets hoger lag dan tijdens de eerste editie van de Energiewacht Hogeland Cup. SV Woltersum kwam uiteindelijk het minst fortuinlijk voort uit de duels. Tegen zowel Holwierde (2-3) als SV Bedum zondag (1-3) werd er verloren, terwijl de zondag-vijfdeklasser meer verdiende. De voetbalkunsten van Gert van Dijk en Rudy Bakker waren soms een lust voor het oog, maar voorin was men niet slagvaardig genoeg. De topper tussen SV Bedum (zo) en Holwierde eindigde door een rake pegel van Thijs Helder in 1-0 en daardoor plaatsten de Bedumers zich als poulewinnaar voor het A-toernooi. Tevens leverden zij met Job Mol (6 goals) de topscorer van de avond. Holwierde werd met 9 punten tweede en is daardoor nog in afwachting of men nog beste nummer twee van het B-toernooi wordt. De Holwierders kwamen goed voor de dag en verrasten met attractief en gedisciplineerd zaalvoetbal.

Strijd

’s Avonds was het de beurt aan poule B3. Hierin waren SV TEO en WEO vervangen door de A1-teams van SV De Heracliden en Noordpool UFC. Ook deze juniorenteams konden niet meestrijden om de prijzen. Uiteindelijk was dat in de praktijk ook niet het geval, want om de bovenste plaatsen werd de strijd uitgevochten tussen Warffum en Froombosch. ’t Zandt was de vijfde ploeg in de poule, maar verloor het treffen met SV De Heracliden A1 met 3-0. Wel wonnen de Zandtsters nipt van Noordpool UFC A1 (2-1), waardoor de vierde plek was veiliggesteld. Ondertussen wonnen Froombosch en Warffum al hun duels en was het afwachten wie van de twee ploegen zich als poulewinnaar op het A-toernooi mocht laten zien. Die eer viel ten deel aan Warffum, dat het onderlinge duel met Froombosch met 3-1 won. De Warffumers leverden met Bartel Klinkhamer ook de topscorer van de avond. Hij wist in totaal zevenmaal het net te vinden. Voor Froombosch rest ook nog de wachtkamer als eventuele beste nummer twee.

Dinsdag wordt het B-toernooi van de Energiewacht Hogeland Cup afgerond met poule B4. Dan wordt er vanaf 19.00 uur weer gevoetbald in sporthal De Mencke te Uithuizen.

Zie ook Facebook.com/HogelandCup

Zie ook Twitter.com/HogelandCup