Dames Winsum geven visitekaartje af op Energiewacht Hogeland Cup

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Sinds dit jaar heeft de Energiewacht Hogeland Cup ook een damestoernooi en daarmee werd donderdagavond een start gemaakt. In sporthal De Mencke mochten de damesteams van De Pelikanen, Middelstum/KRC, Rood Zwart Baflo, SC Loppersum en Winsum in poule D1 uitmaken wie zich zou plaatsen voor de finaleavond. Deze missie werd een kolfje naar de hand van Winsum. De Winsumer dames toonden zich in Uithuizen oppermachtig.
Hogeland Cup
Op voorhand was de favorietenrol voor Winsum al vrij duidelijk. Winsum VR1 komt op het veld uit in de tweede klasse en dus zouden deze dames op papier vrij eenvoudig moeten afrekenen met de overige vier teams, die uitkomen in de vierde en de vijfde klasse. De kracht van de Winsum-dames werd pas echt zichtbaar nadat er al twee duels gespeeld waren. Middelstum/KRC opende het toernooi met een keurige 0-3 zege op Rood Zwart Baflo VR1, terwijl SC Loppersum VR1 de streekderby tegen De Pelikanen VR1 nipt won (2-1.) Vervolgens sloeg de Winsum-storm voor het eerst toe, door het arme Rood Zwart Baflo in – alweer een derby – met liefst 11-0 te verslaan. De toon was gezet.
Zeldzaam
De overige ploegen maakten er achter Winsum een spannende strijd van om plek twee. Uiteindelijk ging deze eer naar De Pelikanen VR1, dat zich na de nederlaag tegen SC Loppersum VR1 goed revancheerde door Rood Zwart Baflo (0-2) en Middelstum/KRC VR1 (0-1) aan de kant te zetten en zes punten wist te vergaren. SC Loppersum sprokkelde uiteindelijk vijf punten bijeen en speelde onder meer 0-0 gelijk tegen Rood Zwart Baflo VR1, een zeldzame uitslag in de zaal. Daarmee was overigens ook het enige puntje van de Bafloërs genoemd: zij eindigden donderdagavond als laatste en kwamen helaas geen enkele keer tot scoren. Middelstum/KRC VR1 pakte een verdienstelijke vierde plek met vier punten.
Wervelstorm
Op het moment dat de eindstand bekend was, had de Winsumer wervelstorm nog drie keer toegeslagen.  Tegen SC Loppersum VR1 waren de Winsumers nog vrij mild met een 0-2 zege, maar De Pelikanen VR1 en Middelstum/KRC VR1 moesten er met respectievelijk 0-9 en 0-8 aan geloven. Winsum-coach Alfred Sterenberg en -teamleider Paul de Vries konden elkaar na afloop dan ook tevreden de hand schudden. Vooral Winsum-aanvaller Chantal Streppel, die normaliter ook in de zaal voetbalt bij de dames van Omlandia 1, mocht zich deze avond tot topscorer kronen. Van de dertig Winsum-treffers, mocht zij een derde voor haar rekening nemen. Zodoende plaatse Winsum zich als eerste van de drie damesploegen voor de finaleavond op zaterdag 9 januari.

Zie ook Facebook.com/HogelandCup

Zie ook Twitter.com/HogelandCup