Stedum probleemloos naar A-toernooi Energiewacht Hogeland Cup

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Stedum heeft zich woensdagavond vrij eenvoudig weten te plaatsen voor het A-toernooi van de Energiewacht Hogeland Cup. In sporthal De Mencke te Uithuizen won de formatie van Leendert Nieborg al haar vier duels in poule B1 van het B-toernooi. In het allesbeslissende laatste pouleduel rekenden de Stedumers af met Rood Zwart Baflo.
Profielfoto van Merijn Slagter door Merijn Slagter
ZEC, dat vorig jaar verrassend goed presteerde, trapte de tweede editie van de Energiewacht Hogeland Cup af tegen Rood Zwart Baflo. Dat treffen werd uiteindelijk met 1-2 gewonnen door de Bafloërs, die daarmee meteen de toon wisten te zetten. De op papier twee zwakste teams uit de poule, Meedhuizen en KRC, troffen elkaar daarna. Meedhuizen wist deze confrontatie in een spannend duel met 2-1 te winnen. Op dat moment moest favoriet Stedum nog in actie komen en dat deed  de ploeg uiteindelijk met verve. De zwart-gele brigade moest tegen ZEC (3-1 winst) nog even in het juiste ritme komen, maar daarna ging het crescendo tegen KRC en Meedhuizen, die allebei met 6-0 werden verslagen door de Stedumers.
Uitblinkers
Ondertussen kon alleen Rood Zwart Baflo in het spoor van Stedum blijven. Ook de Bafloërs wonnen van KRC en Meedhuizen, met respectievelijk 4-1 en 5-1. Zij mochten in het slotduel met Stedum dus uitmaken wie zich als poulewinnaar mocht melden op het A-toernooi van de Energiewacht Hogeland Cup. Stedum toonde zich echter van haar beste kant en zette Rood Zwart Baflo met 2-6 aan de kant. Bij Stedum waren vooral Remy Nieborg en Matthijs Colstee uitblinkers in doeltreffend opzicht. Zij maakten gisteravond samen liefst 17 van de in totaal 21 Stedumer treffers. De Stedumers plaatsen zich door de poulewinst voor het A-toernooi, waar zij SC Loppersum, SV Bedum (za), Poolster en de beste nummer twee van het B-toernooi ontmoeten op maandag 28 december. Wellicht treft Stedum dan wéér Rood Zwart Baflo, maar die ploeg moet de rest van het B-toernooi nog even afwachten om te weten of zij zich als beste nummer twee op het A-toernooi mogen melden.
Zie ook Facebook.com/HogelandCup

Zie ook Twitter.com/HogelandCup