Stedum 2 speelt terecht gelijk tegen Heracliden

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op zaterdag 12 december moest Stedum 2 tegen Heracliden 4. Doordat doelman Sietse van der Laan bij het eerste afwezig was, kon er geen beroep worden gedaan op De Sturler, hersteld van een schouderblessure. Hij moest de honneurs in het eerste waarnemen. Gelukkig bleek Pieter Swieringa (2 jaar niet meer gekeept) bereid te zijn te spelen en dit deed hij zeer goed. Hopelijk trekt hem dit over de streep om volgend jaar weer te gaan keepen zodat Stedum dan over 2 jonge keepers beschikt.

In de eerste helft gebeurde er niet zoveel. Eerst was het Pieter die een kans van de Heracliden onschadelijk maakte met de voet. Hierna had Stedum op 1-0 moeten staan maar Gert wist een voorzet niet in het doel te schieten maar op de lat. In de eerste helft moest Stedum al snel Paul Hoving vervangen doordat deze geblesseerd was geraakt. Ook Jeroen Slager moest 10 minuten voor rust vervangen worden door Rene.

In de 2e helft begon Stedum scherp. Het was Erik van Hulst die een bal achter de verdediging legde waardoor Juan Werkman kon opstomen en de bal bij de 2e paal neer kon leggen waar Gert Hovenga alleen maar binnen hoefde te lopen. Binnen 10 minuten stond het zelfs 2-0. Het was weer Erik die de bal goed mee gaf op de opgekomen Jan de Jonge welke de bal goed mee kon geven aan Sil Eefting en deze gaf een goede voorzet op Juan die binnen kon tikken. Even later had dezelfde Juan de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar hij zag de vrijstaande Joeri Perk over het hoofd en besloot zelf uit te halen maar die bal belandde in het zijnet. Tja.. Heracliden deed ook wel van zich spreken en had al verscheidende kansen gehad maar zoals gezegd stond Pieter goed zijn mannetje. Maar toch moest hij bij de volgende kans toch het antwoord schuldig blijven waardoor Heracliden de aansluiting verkreeg. Op het eind van de wedstrijd viel helaas ook de 2-2 uit een corner die in het 5 meter gebied belandde waarbij de verdediging niet alert genoeg was waardoor Heracliden simpel binnen kon tikken. Toch had hierna de winst in Stedum kunnen blijven. Uit een goede aanval kreeg Joeri de bal uit een voorzet. En waar hij beter de bal had kunnen afleggen besloot hij zelf te schieten, waarbij deze hoog over ging. Maar gezien het wedstrijdverloop was dit een goede uitslag. Stedum 2 wenst iedereen prettige feestdagen en een sportief 2016 toe