Nederlaag voor EKC2 tegen koploper

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Evenals de hoofdmacht is het ook de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 12 december niet gelukt om 2015 met een overwinning of een gelijkspel af te sluiten.

logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a

Er kwam in Kloosterburen wel een tegenstander van formaat op bezoek namelijk koploper Niekerk uit het gelijknamige dorp. Uit had EKC met 4-1 verloren dus men wist wat er te wachten stond. Met wat aanvulling van dames 1 ging men onder leiding van scheidsrechter A. van der Klei van start. De gasten waren gelijk voorin maar wisten vooreerst nog geen resultaat te behalen. EKC kwam later ook opzetten maar het was alsnog Niekerk dat in de 19e minuut op een 0-1 voorsprong kwam toen één van de aanvalsters alles en iedereen eruit rende en raak schoot. Niekerk speelde gemakkelijker dan EKC, dat nog wat zoekende was naar de juiste speelwijze. Beide ploegen kregen kansen maar bij EKC was Maaike Adema paraat en aan de andere kant kregen corners van Claudia van der Horn geen gevolg en zag zij zelf nog een bal over gaan. Ook Iris Knol leek dicht bij een treffer maar stuitte op de keepster van Niekerk. Zo leek het bij 0-1 te blijven tot de rust toen de tumultueuze 42e minuut aanbrak. Een speelster van Niekerk raakte onderkant lat waarna keepster Adema de bal uit het doel werkte. Echter scheidsrechter Van der Klei zag wel een doelpunt en wees naar de middenstip. Na protesten van EKC – het bleek dat de bal niet over de lijn was geweest - wilde hij eerst de treffer weer intrekken maar realiseerde zich dat hij al naar de middenstip had gewezen en gaf de treffer alsnog aan Niekerk: 0-2. Het was duidelijk dat EKC hier “not amused” over was. Misschien was de tweede helft dan wel anders verlopen maar dit was dus niet zo. Het stond bij de rust dus toch 0-2.

Na de rust toog EKC naar voren maar Niekerk stopte de gastdames af en wist na 4 minuten spelen door een afstandsschot op 0-3 te komen. EKC probeerde wel wat terug te doen maar Niekerk gaf daartoe geen gelegenheid. In de 56e minuut werd een schot van rechts van Niekerk halfslachtig verdedigd zodat dit alsnog het doel binnen vloog: 0-4. Nu werd de tactiek omgegooid. EKC ging één-op-één spelen en libero Marijn Nienhuis werd in de voorhoede geplaatst om voor meer stootkracht te zorgen. EKC gooide nu alles op de aanval en Niekerk kreeg het hier moeilijk mee. Michelle Koster stuitte nog op de keepster van Niekerk maar in de 67e minuut was het wel raak. Via Irene Bos en een Niekerk-speelster belandde de bal bij Claudia van der Horn die raak schoot: 1-4. De thuisploeg wilde meer en zette meer aan. Niekerk werd terug gedrongen maar brak – helaas voor EKC – niet. Een vrije trap van Claudia van der Horn was bijna nog raak maar het mocht niet meer gelukken. Ook Niekerk scoorde niet meer maar versterkte door deze 1-4 overwinning haar koppositie.