Zaalvrouwen Drachtster Boys naar halve finale KNVB beker

Geschreven door Kim Gall op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdagavond speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys in de kwartfinale van de KNVB beker tegen clubgenoten van Drachtster Boys VR3. Drachtster Boys VR3 stond vorig seizoen (toen nog als Drachtster Boys VR2) in de finale van de districtsbeker, waardoor zij dit seizoen in het landelijke beker toernooi uit mogen komen. In de eerste ronde hadden zij eredivisionist Drs. Vijfje uit Groningen  uitgeschakeld en ook afgelopen vrijdag waren zij niet van plan om de overwinning aan vrouwen 1 cadeau te doen.

 Het eerste gevaar van de wedstrijd was voor Drachtster Boys VR3. Het was Bernou Hylkema die haar directe tegenstandster te snel af was en kon schieten. Teuny Bosma bracht redding.  Even later was er opnieuw een kans voor VR3. Dit maal was het Brenda Bekkema die gevaarlijk voor Bosma opdook. Deze verkleinde haar doel echter goed, waardoor de bal op de lat belandde. Aan de andere kant zette Sylvia van der Geest de bal goed voor, maar Esther van Toledo kon niet bij de bal, waardoor deze voorlangs ging. Voor VR3 was Annie Postma gevaarlijk met een schot uit de draai, opnieuw redde Bosma. VR1 was slordig in balbezit en won te weinig duels om het VR3 lastig te maken. Een drie tegen één situatie werd niet goed uitgespeeld, de bal verdween naast. In de 9e minuut kwam VR1 toch op voorsprong. Na een corner gaf Jessie Prijs de bal af op Marleen Reenders en die schoot van afstand hard raak; 1-0. Vijf minuten later maakte VR3 de op dat moment meer dan verdiende gelijkmaker. Het was Brenda Bekkema die na een goed uitgespeelde aanval kon scoren; 1-1. In het laatste kwart van de eerste helft had VR3 nog een handvol kansen op de voorsprong. Het was echter Teuny Bosma die een uitstekende wedstrijd keepte en op alle doelpogingen een antwoord had. Zo bleef de schade voor VR1 beperkt en ging het rusten met een 1-1 tussenstand.

In de tweede helft zette VR1 al snel orde op zaken. Al na twee minuten was het verschil gemaakt en het verzet van VR3 gebroken. In de 21e minuut was het Lotte Donath die met een bekeken schot keepster Sandra de Jong-Snip in de korte hoek verraste; 2-1. Een minuut later was het Marian Meijer die een hoge bal van Donath met een volley binnen schoot; 3-1. Jessie Prijs raakte even later de paal na een goed opgezette aanval van VR1.  Halverwege de tweede helft werd een harde voorzet van Lotte Donath door de hak van keepster de Jong-Snip tot doelpunt gepromoveerd; 4-1. Waar de eerste helft de kansen voor VR3 waren, waren ze de tweede helft voor VR1. Uit een vrije trap op de rand van de cirkel raakte Donath de kruising, Jessie Prijs schoot naast en Vera Veelers schoot hard over. In de 36e minuut schoot Sanne Bijlstra op doel. Sandra de Jong-Snip kon redding brengen maar tikte de bal voor de voeten van Esther van Toledo, deze kon eenvoudig binnenschieten; 5-1. Nog geen minuut later schoot Atty Eelkema op doel, Teuny Bosma ving de bal en leidde een snelle counter in. De Jong-Snip keerde het eerste schot, maar de rebound van Sanne Bijlstra trof wel doel; 6-1. Dit was tevens de eindstand. VR1 had de eerste helft veel moeite met VR3, maar won uiteindelijk verdiend van VR3 en bereikt  hierdoor de halve finale van de KNVB beker. 

De loting voor de halve finale vindt plaats op 18 december, na de wedstrijd Hovocubo-Pro Futsal Club. Naast Drachtster Boys plaatsten KTP Nieuw Roden en Os Lusitanos zich al voor de halve finale.

Dr. Boys VR1 – Dr. Boys VR3:  6-1

Selectie Dr. Boys VR1:                 Teuny Bosma, Margrythe Beute, Sanne Bijlstra, Marleen Reenders,

Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Marian Meijer, Brenda Eefting

Selectie Dr. Boys VR3:                 Sandra de Jong-Snip, Anita Vellema, Janneke Booij-Vellema, Nynke Pultrum, Annet Landman, Atty Eelkema, Sieta de Vries, Annie Postma, Bernou Hylkema, Brenda Bekkema