'Steem Drei' wint windrijk duel

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op de dag dat pakjesavond op het programma stond, moest Stedum 3 thuis aantreden tegen KRC 2. In de uitwedstrijd was het maar liefst 2-13 geworden. Maar gezien de harde wind die er vandaag stond zou het wel eens een ander duel kunnen gaan worden.

Stedum begon voortvarend aan het duel. Er werd goed gevoetbald en menigmaal moest hun keeper handelend optreden. Toch had de wind wel invloed op het spel en wist Stedum de bal maar niet in het doel te krijgen. Na ongeveer kwartier had het zomaar achter kunnen staan met 0-1. Een zondagsschot vanaf het middenveld van KRC zeilde met de wind mee zo over Harry Swieringa heen. Gelukkig stoot de bal via de grond tegen de lat in de handen van Harry. Stedum ging hierna vrolijk verder en KRC kwam er verder niet aan te pas en hield met een soort handbalverdediging Stedum buiten zijn strafschopgebied. Er was dan ook geen doorkomen aan en het was echt wachten op een doelpunt zodat de ban dan gebroken zou worden. Tot aan de rust lukte dit niet.

In de 2e helft bleef Stedum op zoek gaan naar doelpunten, maar de bal wilde er niet in. KRC begon steeds meer in een stunt te geloven en kon af en toe een klein beetje vooruit denken door af en toe de aanval te kiezen. En dan eindelijk in de 70e minuut viel de bevrijdende goal. De bal kwam voor de voeten van Alfond Mucaj en deze haalde resoluut de trekker over en liet de keeper kansloos. Ondanks de achterstand verliet KRC zijn verdedigende linies niet. De formatie uit Kantend kon namelijk prima leven met een kleine nederlaag. Toch had het in de laatste minuut zomaar gelijk kunnen zijn. Maar gelukkig kon Harry de zwabberende bal goed pakken. Zo pakte Stedum 3 punten met een moeizame 1-0, maar wel zeer verdiende overwinning.