Hatelijke nul weg voor Futsal Stedum

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Ondanks een sneue bekernederlaag kondigde zich de opwaartse lijn bij Futsal Stedum al aan. De geblesseerde spelers keren beetje bij beetje terug. Zo ook uit tegen Vijfje 8. Deze ploeg had 3 punten en het was het duel in de kelder van de 2e klasse. Stedum trad aan met een selectie van 9 spelers waardoor er veel gewisseld kon worden en pijntjes even meer tijd konden krijgen om te herstellen.
Stedum was de betere ploeg en al snel stond het door een mooie goal van Tiemen Dijk op een 0-1 voorsprong. Even later stond het zelfs 0-2. Een assist van Robbert Slager werd door Randy Bolhuis binnen gelopen. Toch werd het weer spannend doordat een klutsbal voor de voeten van Vijfje kwam en de speler in kwestie 1-2 kon scoren. Niet veel later wist Tiemen Dijk met een mooi afstandschot de 1-3 te maken en dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft bleef Stedum de betere ploeg maar scoren lukte in eerste instantie niet meer. Toch kreeg ook Vijfje kansen maar Andre Swieringa stond deze avond zijn mannetje in de goal. Uit een schitterende aanval scoorde Stedum na 10 minuten via Diederik Dijk de 1-4 en weer was Robbert Slager de aangever. De buit leek binnen maar wederom bracht Vijfje het verschil naar 2. Met een schitterende redding wist Swieringa de derde tegentreffer te voorkomen. Hierna kon Stedum counteren en met een schitterend afstand schot welke in de kruising belandde wist Tiemen Dijk de 2-5 te scoren. Hierna kwam de overwinning niet meer in gevaar ook al wist Vijfje nog te scoren. Hiermee poetste Stedum de ‘hatelijke’ nul weg en heeft het de eerste punten in de competitie te pakken en werd de laatste plaats over gedaan aan Vijfje.