Veel doelpunten bij Kloosterburen - Blauw Geel

Geschreven door Ingmar Vos op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Kloosterburen heeft zondagmiddag in eigen huis gewonnen van het hoger geplaatste Blauw Geel’15 uit de stad. Wat voor de neutrale toeschouwer een leuke pot was, was voor de partijdige toeschouwer een spannend schouwspel. Vooral de tweede helft was er doelpuntenrijk. Eindstand: 5-4.

image 2015 12 04 2
 Joost Gerdez lukt het niet in om deze  scoringskans om te zetten in een doelpunt 
Bron: Ommelander Courant . Verslag en foto: Ingmar Vos.

“Ik zie het al gebeuren hoor, 5-5” klonk het in de eindfase van de wedstrijd vanuit de Kloosterburen dug-out. Kloosterburen wist in de eerste helft van de wedstrijd met een voorsprong van 2-1 de kleedkamers in te gaan. De thuisploeg had in de eerste helft de wind in de rug wat al vroeg tot diverse grote kansen leidde. Toch was het de uitpartij dat de score opende. Koen de Vreught schoot de bal in de netten na een opnieuw ingebrachte hoekschop. Echter wisten zij de voorsprong niet lang vast te houden. Direct na de aftrap gaf Joost Gerdez een lange bal op Peter Reitsma die na een fout van de stadse verdediging één op één kwam te staan met keeper Bjorn Groninger. Reitsma wist koel te blijven, omspeelde de keeper zodat de stand weer gelijk stond. Na deze goals was er op vele glijpartijen van de spelers na niet veel te zien gedurende een half uur. Moeder natuur maakte het de spelers van beide ploegen niet gemakkelijk. Tien minuten voor rust wist Jasper Wiersum namens Kloosterburen dan toch de voorsprong te pakken. Na deze goal was het toch Blauw Geel dat de betere kansen kreeg. Zo was Sebastiaan Krauss dicht bij een doelpunt voor de uit spelende partij nadat hij vanaf de middenlijn de spelers van Kloosterburen te snel af was. Toen hij na zijn avontuurtje voor keeper Sander Adema van Kloosterburen kwam te staan wist hij de grote kans die hij had gecreëerd niet te benutten.
Nieuwe tactiek
Trainer Willem Pettinga van Kloosterburen besloot in de rust zijn spits Lex Stok te wisselen voor Gideon Steur. “We gaan deze helft meer op de lange bal spelen, en daar heb ik een snelle spits voor nodig. De tegenstander heeft nu de wind in de rug. We moeten voorkomen dat ze daar van gaan profiteren.” Deze nieuwe speelwijze bleek een wijze keuze want al in de eerste minuut na de rust kwam Kloosterburen op een 3-1 voorsprong. De in de rust ingebrachte spits Gideon Steur deed een doelpoging die in eerste instantie werd gepareerd door Groninger. Marcel Remijn lette goed op en schoot de rebound in het doel. Kort daarna deed zich alweer een grote kans aan voor Kloosterburen. Jasper Wiersum kreeg door het natte veld de bal niet goed op zijn voet en zijn inzet ging meters over het doel heen. Door het niet goed opletten van de Kloosterburen defensie schoot Kevin Johnson de bal voor het doel waar Youri Kleven goed van profiteerde. Het antwoord van Kloosterburen volgde echter snel namens Jasper Wiersum die zijn tweede goal van de wedstrijd maakte. Nadat Joost Gerdez een poging deed belandde de bal voor de voeten van Wiersum die de doelman van de blauw gelen gemakkelijk passeerde. De ploeg van Willem Pettinga wist de voorsprong nog verder uit te breiden tot 5-2. Na een goede lange bal van de nog licht geblesseerde Joost Gerdez schoot Marcel Remijn de bal achter de doelverdediger van de Groningers. Kloosterburen dacht de winst binnen te hebben maar daar dacht Blauw Geel anders over. Nadat zij twee nieuwe spelers inbrachten was de uitpartij gevaarlijker dan Kloosterburen. Door het niet consequent fluiten van scheidsrechter Cleveringa raakten beide partijen geïrriteerd op elkaar en op de scheidsrechter. Diverse flinke overtredingen volgden maar de scheidsrechter wou niet aan de kaarten. Echter was de arbiter van commentaar niet gediend wat Leon van Dijken van de uitpartij een kaart opleverde. Ook de elftalleider van Kloosterburen kreeg nog even duidelijk te horen dat hij zicht niet met het spel moest bemoeien.

Hoop

De hoge druk van de stadjers werd kort voor het einde tot twee keer toe beloond met een doelpunt. Drie minuten voor het einde wist Tyrell Olthoff de bal in het net te werken. Diep in de blessuretijd wist Matthijs van der Laan van Blauw Geel het doelpunt van de wedstrijd op zijn naam te zetten. Nadat hij de bal hoog ontving volleyde hij hem recht in de linker bovenhoek. De keeper kansloos latende. Door het sterke optreden van Kloosterburen keeper Sander Adema kreeg Kloosterburen niet nog meer doelpunten om de oren. De eindeloos lang lijkende blessuretijd zorgde voor nog meer irritatie bij de staf van Kloosterburen. Gideon Steur was nog één keer dicht bij een doelpunt voor Kloosterburen. Maar hij verzuimde te scoren na een goede solo actie.

* VV Kloosterburen – Blauw Geel’15: 5-4 (2-1). 8. De Vreught 0-1, 10. Reitsma 1-1, 34. Wiersum 2-1, 46. Remijn 3-1, 51. Kleve 3-2, 55. Wiersum 4-2, 64. Remijn 5-2, 87. Olthoff 5-3, 90+4. Van der Laan 5-4.

Scheidsrechter: J. Cleveringa (Baflo). Gele kaarten: Steur (Kloosterburen) en Van Dijken (Blauw Geel’15).

VV Kloosterburen: Adema; J. Steur, Mennes, Kat, Streefkerk; Reitsma (90+7. De Schutter), Van der Laan, Gerdez; Remijn, Stok (45. G. Steur), Wiersum (75. Jonker).

Blauw Geel’15: Groninger; Grol, Olthoff, Johnson, Kleve, Mulder, Pattiwael (45. Van Dijken), Vreught, Kuipers (45. Van der Laan), Smeth (70. Stoppels), Krauss.

Pettinga tevreden met resultaat

Trainer Willem Pettinga van Kloosterburen was na de wedstrijd te spreken over de behaalde punten. “De wedstrijd ging een beetje zoals ik al had verwacht. We hadden veel last van de tegenwind maar we hebben de drie punten binnen gehaald. Al met al vond ik het een goede pot voetbal. Ook al misten we een vaste verdediger.” Aanvoerder Bert Mennes: “Met drie punten kan je niet ontevreden zijn toch?”