Stedum 2 wint van Loppersum in ‘2e helft’

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Door de natte omstandigheden waren er in de omgeving van Stedum maar weinig wedstrijden die door gingen. Echter in Stedum gingen de thuiswedstrijden van het tweede en het eerste gewoon door. Stedum 2 mocht het opnemen in de derby tegen Loppersum 3 en de hoofdmachten van de gezamenlijke jeugdafdeling STEO, Stedum en TEO mochten het daarna laten zien.
Doordat het derde elftal vrij was, kon menig oud-eerste elftal speler, vandaag uitkomen in of het eerste of tweede elftal. Boelie de Sturler was nog steeds niet in staat om te keepen waardoor Ferdi de Jonge zijn opwachting maakte in de goal van Stedum2. Dit deed hij prima. Iets wat hij twee weken geleden ook had laten zien bij het derde elftal. Het gerucht gaat dat hij ook binnenkort de honneurs zal waarnemen bij het eerste mits de weergoden dan meewerken.

De wedstrijd begon knallend en met veel rook. De harde kern zorgde voor deze sfeeractie op de tribune en zaten, net zoals de spelers op het veld, in de stinkende rook. Maar sfeervol was het wel. Op het veld knalde Loppersum keihard terug. Want over de eerste helft kunnen we kort zijn. Door veel balverlies en individuele fouten werd de rust met een 0-6 stand bereikt en mocht men Ferdi dankbaar zijn dat het hierbij bleef. In de rust werden er bepaalde wissels doorgevoerd waardoor uiteindelijk de gehele verdediging en de centrale middenvelder spelers van het derde elftal waren. Daardoor had men weer alle vertrouwen in de 2e helft. Er werd dan ook afgesproken dat er weer begonnen werd met een ‘0-0’ stand.

In de 2e helft werd er dan ook met veel meer elan gespeeld en over de gehele tweede helft kreeg doelman de Jonge dan ook nog maar weinig te doen. En of het nu kwam door de 0-6 tussenstand of dat Stedum beter voetbalde, maar Loppersum had nog maar weinig in de melk te brokkelen. Het mocht dan ook doelman Vegter danken dat Stedum niet al een paar keer scoorde. Maar helaas voor Loppersum zagen ze hun doelman al snel het veld verlaten door een ongelukkig duel met Paul Hoving, waarbij Vegter met een blessure moest wijken. Hierdoor moest een veldspeler de goal gaan verdedigen.

Al snel scoorde Stedum speler Andre Swieringa met een mooi geplaatst schot over de keeper de ‘1-0’. En even later zette Paul Hoving goed door waardoor hij eerder bij de bal was dan de keeper en bracht de ‘2-0’ op het bord en zo werd het zomaar gezien de eerdere 0-6 weer wat spannend want Loppersum was de draad kwijt. Maar Stedum wist helaas niet meer te profiteren waardoor Stedum uiteindelijk de 2e helft winnend afsloot, maar helaas daar geen punten voor mocht bijschrijven. Gelukkig wist de hoofdmacht wel punten te halen met een heuse 3 punter (3-2) en dat ook nog eens tegen TEO. Een mooi resultaat waarmee een mooi voetbalweekend in Stedum werd afgesloten.