SJO Winsum VR1 verliest in de 2e helft bij St. Annaparochie (4-0)

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op de splinternieuwe kunstgrasmat in St. Annaparochie stond afgelopen zaterdag de wedstrijd St. Annaparochie VR1 - SJO Winsum VR1 op het programma. St. Anna bezette voorafgaand aan de wedstrijd de 3de positie op de ranglijst, de vrouwen van Winsum stonden op plaats 4.
Met een stevige bries in de lengterichting over het veld werd even na drieën de bal aan het rollen gebracht. Met de wind mee namen de vrouwen uit Winsum het initiatief en hadden in het eerste deel van de 1e helft een licht overwicht. Er werd kort verdedigd, vaardig gecombineerd en waar mogelijk zoveel mogelijk op de helft van de tegenstander gespeeld. Maar ook St. Anna stond goed in de organisatie en beide teams vonden maar moeilijk een gaatje in beide verdedigingslinies. De eerste kans kwam voor Evelien Walker van Winsum, die na een hoekschop van Yvonne Visser de bal op doel kon koppen. Ze kon de bal net niet voldoende drukken, waardoor de bal net langs de verkeerde kant van de lat over het doel vloog. St. Anna probeerde het veelvuldig via de vleugels, maar de voorzetten die er kwamen, misten de juiste richting. Jammer was dat, na een prima steekbal, Chantal Streppel van Winsum werd afgefloten voor buitenspel. Ze was alleen op weg naar de keepster van St. Anna om de 0-1 aan te tekenen, maar de grensrechter vond het nodig om te vlaggen. Volgens velen onterecht. Vlak daarna mocht Saskia Bakker op 25 meter van het doel van St. Anna een vrije bal nemen. Terwijl de keepster aan de grond genageld stond, verdween de bal tot opluchting van alles wat St. Anna was net over het doel. Daarna nam St. Anna langzamerhand het initiatief in de wedstrijd over, zonder tot grote kansen te komen. De verdediging van de Winsumse vrouwen onder leiding van laatste vrouw Sabine Jansen stond als een huis. Zo bleef het tot de rust 0-0.

Eerste goal

Het was typisch een wedstrijd, waarbij het team die het 1e doelpunt zou scoren, de wedstrijd zou gaan winnen. Na rust kreeg de wedstrijd, toch wel enigszins verrassend, een heel ander spelbeeld. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Winsum. De vrouwen van St. Anna schakelden een tandje bij. De druk op het doel van keepster Fanny Chen van Winsum werd groter en groter en Winsum was niet in staat om zich daar onderuit te voetballen. Tegenhouden was het devies en hopen op een counter. Keepster Fanny Chen redde fantastisch op een schot van de zijkant, maar in de 55e minuut kon ze een vrije trap van 30 meter (met de wind mee) niet voldoende onder controle krijgen. De bal stuitte voor de voeten van een alert doorgelopen aanvalster van St. Anna, die eenvoudig kon binnentikken. Toen 10 minuten later zich wederom eenzelfde situatie voordeed en St. Anna de 2-0 maakte, was de wedstrijd gespeeld. St. Anna kon in de laatste 15 minuten nog 2 keer van afstand scoren, toen de dekking op het middenveld en in de verdediging bij Winsum niet meer optimaal was. Bij Winsum werd Annick de Vries nog gewisseld voor Daniëlle Mulder en ook St. Anna sloeg aan het wisselen, maar het spelbeeld wijzigde niet. Op basis van de 2de helft won St. Anna terecht de wedstrijd, al was de uitslag misschien iets te geflatteerd. Komende zaterdag de laatste competitieronde voor de winterstop. Winsum gaat op bezoek bij Oranje Nassau en St. Anna speelt uit bij Bergum.