Hunsingo pakt punt tegen Siddeburen: 1-1

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na vijf nederlagen op rij heeft Hunsingo eindelijk weer eens een punt gepakt. In Winsum speelde de thuisploeg gelijk tegen het eveneens laaggeklasseerde Siddeburen. Het werd 1-1 in een zeer matige wedstrijd.

image 2015 11 27
 De op de grond liggende doelman Robert  Rosema, aanvoerder Erik Magnin en Job Langeveld zien dat Paul Broekhuizen de bal uit de verdediging werkt.
Bron: Ommelander Courant Foto: Ronnie Afman BafloDat het duel tussen Hunsingo en Siddeburen zondagmiddag door kon gaan wekte bij velen de nodige verbazing. De regenbuien hadden namelijk de gehele week ook Winsum weten te bereiken waar in de nacht van zaterdag naar zondag en op zondagmorgen ook nog een paar hagelbuien bijkwamen. Dat gevoegd bij de nodige personele problemen die de thuisploeg al het hele seizoen heeft hoopte Hunsingo-trainer Henry Kramer eerder op de zondag nog op een afgelasting van het duel tegen Siddeburen. ,,Ik zou liegen wanneer ik zou zeggen dat ik hoop dat er gespeeld kan worden. Wanneer de consul beslist dat er geen reden is om tot afkeuring over te gaan zullen we ons daar bij neer moeten leggen.” Helaas voor Kramer besloot consul Jan Sikkema inderdaad dat er gespeeld kon worden in Winsum. Sterker nog, de consul liet in de morgenuren ook het derde elftal van Hunsingo op het hoofdveld zijn wedstrijd tegen het derde team van Farmsum spelen.

Uitstekende conditie

Ondanks de enorme hagelbui die rond de middag ook Winsum van een witte deken voorzag bleek het hoofdveld op sportpark Schilligeham in een uitstekende conditie te verkeren. Ook scheidsrechter Lemmen uit Assen zag na inspectie van de grasmat namelijk geen reden om tot afkeuring over te gaan. Zo stonden er rond 14.00 uur twee teams op het veld die punten heel goed konden gebruiken. Hekkensluiter Hunsingo had een zege nodig om de aansluiting met de overige ploegen niet te verliezen en tegenstander Siddeburen had een overwinning nodig om een beetje uit de gevarenzone te komen. Direct vanaf het beginsignaal werd duidelijk wat de bedoeling van de gasten was. Siddeburen, getraind door oud- speler van De Fivel, Hendrikus Huisman, probeerde een snelle openingstreffer te forceren om zo te proberen de thuisploeg vroegtijdig op de knieën te krijgen. In de eerste tien minuten hielden de Winsumers echter prima stand zonder zelf tot aanvallende acties te komen. In de 12e minuut had de thuisploeg alle geluk van de wereld toen Bjorn Puister, na goed voorbereidend van Ruben van der Ploeg, de bal op de lat schoot. Zeven minuten later was het wel raak in Winsum. Een voorzet van Jason Weites werd door Toby Poort in een keer op de slof genomen en even later was doelman Robert Rosema kansloos op de pegel van de spits van Siddeburen: 0-1. De achterstand zorgde dat er langs de lijn gevreesd werd voor een hernieuwd debacle voor de gastheren. Maar gelukkig dacht de formatie van Henry Kramer daar anders over. In de 22e minuut kwam de thuisploeg namelijk weer langszij de bezoekers. Paul Broekhuizen kwam op het middenveld in balbezit en speelde Sander Smit aan. Smit zag vanuit een ooghoek dat Dennis Abbas goed was doorgelopen en besloot daarop om de bal listig te laten lopen. De defensie van Siddeburen anticipeerde daar onvoldoende op waardoor Dennis Abbas vervolgens doelman Ramon Moesker simpel kom passeren:1-1. Na de gelijkmaker van de thuisploeg behield Siddeburen wel de regie in de wedstrijd zonder dat het direct zicht kreeg op een hernieuwde voorsprong. Iets wat overigens ook gold voor de thuisploeg waarvoor de kansen op een tweede treffer in de eerste helft nog veel verder achter de horizon verscholen lagen.

Strafschop

In de tweede duurde het tot aan de 66e minuut voordat de ongeveer vijftig toeschouwers eindelijk weer iets opwindends voorgeschoteld kregen. Dennis Abbas brak door de verdedigingslinie van Siddeburen en werd in het strafschopgebied door Frank Oostland onderuit gehaald. Waar heel Hunsingo schreeuwde om een strafschop zag arbiter Lemmen dat anders. De referee uit Assen boorde met deze mispeer de gastheren duidelijk de kans om op voorsprong te komen door de neus. Na dit voor de thuisploeg vervelend moment kregen de roodhemden nog een paar kansen om op voorsprong te komen. Het ontbrak de thuisploeg echter aan snelheid in de voorhoede zodat deze kansen niet in goals omgezet konden worden. Aan de andere kant gingen ook de gasten niet echt zorgvuldig om met de kansen die men kreeg. Dat zorgde er dan ook voor dat het duel qua amusementswaarde zeker geen voldoende scoorde. Zo was het tekenend voor de wedstrijd dat aan de kant van de gastheren de 46 jarige Paul Wolters en de 17 jarige Job ;Langeveld als backs moeiteloos overeind bleven. Zo speelde A-junior Langeveld goalgetter Ruben van der Ploeg keurig uit de wedstrijd en had ook Wolters in Bjorn Puister geen opponent waar de routinier nerveus van werd. Toen arbiter Lemmen er na negentig minuten en een beetje een einde dan ook een einde maakte aan een eigenlijk zeer matig was niemand daar echt rouwig om. Sterker nog, voor velen klonk het fluitsignaal als een opluchting omdat Hunsingo na vijf nederlagen op rij eindelijkweer eens een punt aan een duel had overgehouden.

Hunsingo-Siddeburen: 1-1(1-1)

19. Poort 0-1, 22. Abbas 1-1.

Gele kaarten: Magnin(Hunsingo), Poort(Siddeburen)

Scheidsrechter: P. Lemmen (Assen).

Hunsingo: Rosema; Wolters, Magnin, Van der Molen, Langeveld; Broekhuizen, Waanders, Sander Smit, Abbas; Sven Smit, Rowan Kostwinder.

Siddeburen: Ramon Moesker; Rik Moesker, Den Hertog, Hartman, Weites; Prins, Jonkman, Van der Ploeg, Puister; Poort, Oostland.

Commentaar Henry Kramer: ,,Siddeburen was in de eerste helft de bovenliggende partij. Na de rust waren de betere kansen voor ons en hadden we absoluut een strafschop moeten hebben. Maar over de gehele wedstrijd gezien kan ik wel leven met een punt.”