Futsal De Heracliden op stoom

Geschreven door Klaas Dijkhuis op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het eerste zaalteam van SV de Heracliden, dat vroeger ook wel bekend stond als Vedette United is, na een aantal middelmatige seizoenen, dit seizoen eindelijk goed van start gegaan. Zowel in de competitie als in de beker presteert de spelers uitstekend onder leiding van coach Frits Tiekstra, oud aanvalsleider Frank Elzinga als assistent en oud Heracliden-aanvoerder Klaas Dijkhuis als begeleider .
Error
In de competitie wordt gespeeld in de 1e klasse, waarin 1x gelijk werd gespeeld. De andere wedstrijden werden in winst omgezet. Het lukte de tegenstanders in deze wedstrijden slechts 8x om de bal achter keeper Fred Uil te werken. De verdediging staat als een huis en mocht er toch een balletje doorkomen, kan de ploeg rekenen op hun ervaren goalie.
In de poulefase van de districtsbeker was Heracliden ingedeeld bij twee hoofdklassers, WMC2 en ZVV Delfzijl 2. Topklasser Futsal Winsum 1 maakte de poule compleet. Laatst genoemde ploeg was de eerste tegenstander. De wedstrijd werd in Winsum gespeeld, maar de punten gingen mee naar Meij, 2-5. Thuis werd ZVV Delfzijl 2 met 6-0 opzij gezet, waarna de beslissing in de poule zou vallen in de uitwedstrijd in Winschoten tegen WMC2. Na een spannende wedstrijd stond er 2-3 op het scorebord en was een plek in de volgende ronde het resultaat.
Loting

De loting bepaalde dat in de volgende ronde LAC Frisia 1 uit Leeuwarden de tegenstander zou zijn. Afgelopen vrijdag werd deze wedstrijd gespeeld. Op Enno na was Hera compleet. De jarige Fred in het doel. Verder bestond de selectie uit Robert, Marco, Jordi en Wendy. Allemaal spelers die al jarenlang in dit team spelen. Vorig jaar kwamen daar Henk Jan en Tim bij. Nieuwste aanwinst Thijs Gerlofs maakte dit seizoen zijn debuut en past uitstekend in de ploeg. Verder heeft Pascal Dijkstra, na een paar keer opgeroepen te zijn bij een tekort aan spelers, een vaste plek in de selectie weten te bemachtigen. Scherpanello was gevuld met een supporter of 75. Zoals altijd werd er met veel discipline gespeeld. Er werd onderling goed gecoacht. En na een redelijke 1e en mindere 2e helft werden de Friezen uiteindelijk met 4-2 verslagen. Hierdoor staat er binnenkort weer een mooi bekerwedduel op het programma voor De Heracliden.