SV Bedum boekt verdiende oefenzege tegen Eenrum

Geschreven door Thijs Rietvoort op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Waar eerder dit seizoen de oefenwedstrijd tussen Eenrum en SV Bedum eindigde in een 1-1 gelijkspel, stond er vandaag een rematch op het programma. De ploeg uit Eenrum staat in de middenmoot van de 4e klasse, terwijl de paarshemden volop meedoen om de bovenste plekken in de 5e klasse. De ploeg van Dick Visser had twee weken rust gehad en daarom stond er zondag een oefenduel op het programma die in het teken stond van het verdere polijsten van de patronen en gewenning aan elkaar.
                                  
Het aloude recept van Bedum om vroeg druk te zetten op de verdediging pakte ook vandaag redelijk uit. Waarbij gezegd moet worden dat Eenrum duidelijk de opdracht mee had gekregen om vanaf achteruit op te bouwen, konden de paarshemden vrij snel de opbouw verstoren. Dit leverde vooral in het eerste bedrijf veel balbezit op voor de paarshemden, die de bal achterin rond lieten gaan met het oog op de steekbal richting het midden. Deze tactiek leverde al vroeg een voorsprong op voor de thuisploeg. In de 3e minuut mocht Robbert Wal, die vandaag uitstekend was in balbezit, flankspeler Chris Smit wegsturen op rechts. Met een goede aanname lag de bal meteen goed voor zijn sterke rechtervoet en kon hij de keeper verschalken in de korte hoek, 1-0. Gesterkt door dit overdonderde begin, probeerde Bedum dezelfde techniek te hanteren. Eenrum kwam er af en toe gevaarlijk door met een snelle linksvoor, maar de rugdekking van de centrale verdediging, samen met rechtsback v. Dijk kon dit onschadelijk maken. Na 20 minuten kwam Bedum op 2-0, doordat Helder weer teveel ruimte kreeg op het middenveld. Met een aardige slalom speelde hij zijn directe tegenstander uit, behield het overzicht en zette aanvallende middenvelder Wal vrij voor de keeper. Deze maakt geen fout en schoof beheerst binnen. Kort hierna deed ook Eenrum van zich spreken, door een scrimmage voor de goal van keeper Lankman te verzilveren. Na menig tussenkomst van verdediger en keeper, mocht Solinger de bal via de paal binnenschuiven, waardoor de spanning terugkeerde in de wedstrijd. Redelijk onaangedaan keerde Bedum terug in zijn spel, waarbij er vele mooie aanvallen de zijkant in schoonheid ongedaan werden gedaan. Toch mocht de derde treffer voor Bedum aangetekend worden vlak voor rust door defensief geklungel van Eenrum. Een wederom goede actie van Smit resulteerde in een hoge bal voor, die totaal verkeerd werd ingeschat door de keeper van Eenrum. Deze liet de bal los, waarbij de verdediger van Eenrum in een uiterste krachtspanning de bal nog probeerde weg te werken. De bal werd volledig verkeerd geraakt en verdween tegen het net, 3-1. Hierna floot de scheidsrechter ook meteen voor het rustsignaal.

Bekeken zaak

Het spelbeeld werd in de tweede helft niet anders, met een dominerend Bedum, wat op zoek ging naar de genadeklap. Job Mol kwam binnen de lijnen en Wal mocht plaatsnemen op de bank. Het werd wederom duidelijk dat Bedum het vooral moet hebben van de snelle zijkanten. Fokkema en Mol snelden regelmatig langs hun directe tegenstander, maar het afdrukken voor de 4-1 deed lang op zich wachten. Ook Eenrum begon aanvallender te spelen wat resulteerde in een aantal aardige kansen. Maar zowel het vizier van de spits als aanvallende middenvelder stond niet op scherp. Hierbij mag ook gezegd worden dan keeper Lankman een aantal keren attent was en Bedum hierdoor de gewenste voorsprong nog steeds in stand hield. Tien minuten voor tijd was het linksback v. Loenen dit de wedstrijd in het slot gooide. Hij mocht wederom ver doorlopen, ging de één-twee aan met Fokkema, en mocht vanaf randje zestien de bal in het kruis jagen, 4-1. In de laatste 10 minuten ging Eenrum alles of niet spelen, wat resulteerde in de eindstand. De bal mocht vanaf de zijkant hoog bij de tweede paal voorgegeven worden. Deze werd keurig terug gelegd en de inlopende spits kopte in, 4-2. Kort hierna klonk ook het fluitsignaal. Volgende week vervolgt Bedum zijn competitiecampagne met een thuiswedstrijd tegen Harkstede.